Last news in Fakti

18 Декември, 2021 18:33 7 944 12

Проблеми с кадастъра и имотни казуси

  • мррб-
  • гроздан караджов-
  • граждани-
  • срещи

Това бяха първите казуси, които вицепремиерът Караджов обсъди с граждани в първия си приемен ден

Проблеми с кадастъра и имотни казуси - 1

На проведените в първия приемен ден на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов срещи бяха предложени конкретни законодателни промени, свързани със строителството, в рамките на политиките, които води Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Пред техните автори вицепремиерът Караджов посочи, че ги намира за логични и справедливи и затова тези предложения ще стигнат до работните групи, които изготвят промените в Закона за устройство на територията.

Част от приетите от вицепремиера граждани представиха казуси от личен характер, свързани с работата на общински служби за отразяване на имотни въпроси, връзката с кадастъра и грешки, допуснати при нанасяне на имотите. По проблемите, които не са от съдебно естество, ще бъде взето отношение и ще се възложи проверка от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, докато все още е на разпореждане към МРРБ.

Приемните дни на заместник министър-председателя и регионален министър Гроздан Караджов ще бъдат ежеседмични. Предвид предстоящите коледни и новогодишни празници следващите приемни дни ще бъдат на 23.12.2021 г. и 30.12.2021 г. (четвъртък) от 14.00 часа до 19.00 часа. Гражданите, които ще бъдат приети на тях, ще бъдат поканени лично.

Предстоящите срещи ще могат да се провеждат и онлайн, като в този случай при уговаряне на ден и час гражданите, които изберат този вариант, ще трябва да посочат платформата, която ще бъде използвана.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипи

    32 1 Отговор
    В момента ако искаш държавата да си свърши работата и да вкара даден парцел в едни точки, от общината те рекетират за услугата. Хем си плащаш, хем ти искат част от парцела за общински нужди.
    Да уеднаквят всички кадастри и да се приключи с този рекет от общините.
    Защо гражданите да плащат за проблеми допуснати от различните администрации.

    Коментиран от #10

  • 2 браво

    24 2 Отговор
    Поздравления и почит за този министър .За първи път се случва това нещо невиждано !!
  • 3 Активист на БКП

    22 6 Отговор
    ГЕРБ са откраднали имотите на българите !

    Коментиран от #4, #6

  • 4 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    15 8 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    "ГЕРБ са откраднали имотите на българите !" А приди това БКП=БСП откраднаха имотите на българите по зъръка от Москва.
  • 5 Заграбени

    20 1 Отговор
    земи и далавери , мафия където погледнеш !
  • 6 А на теб

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "Активист на БКП":

    отдавна са ти откраднали мозъка,затова не мислиш и пишеш лъжи.
  • 7 В Кадастара има много Гербави Кадри!!

    7 2 Отговор
    Сега ще правят Саботажи на всяка крачка!!
  • 8 Потърпевш

    5 1 Отговор
    Всичко е грешно в кадастъра. Всичко е нанесено от некомпетентни калинки в полза на други калинки
  • 9 Друг Софиянец

    12 0 Отговор
    Време е и да премахнат престъпното рекетиране на хора, които искат да си построят законно къща. Даваш над 30 папки с документи, всеки от които струва маса пари, отделно си плащаш като поп за всякакви експертни доклади, хартийки и бумажки и накрая пак те третират като идиот и престъпник и ти се карат като на първокласник. В никоя друга държава няма толкова бумащина и бездарна бюрокрация. А инаще държавата е пълна с незаконни постройки и на никого не му дреме.

    Коментиран от #11

  • 10 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пипи":

    Кадастъра и общините:Един път ги издържаме с данъците си,втори път с таксите,които всеки си е наложил според нуждите,трето те се самовъзпроизвеждат/стават все повече/ и съответно задължителните плащания стават все повече и все по големи.Ние нямаме никакви права освен да си плащаме.Защо търпим това?
  • 11 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Друг Софиянец":

    Не можеш да си построиш законно къща във Варна,местностите в Район Аспарухово или ако все пак я построиш няма да вземеш Акт 16.Ако ДАНС не ми вярват имам документи,не е нужно да ме арестуват,а само да попитат.
  • 12 Христо

    2 0 Отговор
    Пълен батак е кадастъра и имотния регистър. Особено по-стари имоти, там са нанасяни едно към гьотире,кой както му дойде.