Last news in Fakti

31 Декември, 2021 19:21 3 920 10

Драстично по-висока такса "смет" в тази област

  • габрово-
  • такса смет-
  • повишаване

Увеличението за Габрово е 16.4%

Драстично по-висока такса "смет" в тази област - 1
Снимка: БГНЕС

От следващата година жителите на Габрово ще плащат повече за такса "смет". Увеличението е с 16,4% за града и селата.

Повишението на горивата, електрическата енергия, материалите и минималната работна заплата са част от мотивите, с които общинската администрация поиска увеличение на такса "смет" и предложението беше прието от мнозинството на ГЕРБ в местния съвет.

От следващата година промилът скача от 3,1 на 3,6 и за такса "битови отпадъци", определяна на база данъчната оценка на имотите, собствениците на апартамент в града в масовия случай ще дължат между 10 и 20 лева повече.

Очаквано, от 2022-ра ще бъде повишена и цената на водата за абонатите на В и К - Габрово. В бизнес-плана на дружеството за пет години напред е заложено увеличение за всяка следваща година.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    20 1 Отговор
    Габровците са толкова стиснати че и боклук не правят.ха ха ха ха
  • 2 Просто човек

    19 4 Отговор
    След Фандъкова, ще дойде и ред на Христова да бъде изритана...

    Коментиран от #4

  • 3 Всъщност

    7 8 Отговор
    Няма как да стане без вдигане на таксата. В София отдавна трябваше да се случи но всички ги е страх. Няма евтино и качествено сметопочистване никъде по света.
  • 4 мдда

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Комунистче, ще ритаме кирчо... успокои топката малко.
  • 5 Тони

    12 6 Отговор
    Тая герберастка колония досега не плащаше нищо.
  • 6 Турлак

    10 1 Отговор
    Идете в Берковица и Вършец да видите местният ГЕРБ велможа кмет и ОПГто около него с какви данъци и такси щавят местните хорица.Мутренска фирма от Монтана събира боклука веднъж на 10 дена
  • 7 Гнида

    8 2 Отговор
    В Нова Загора вдигнаха такса смет 400% 2021година благодарение на герб . Да са живи и здрави майките им !
  • 8 Срамна снимка....

    6 2 Отговор
    Която за съжаление присъства в хиляди села и градове в Тикволандия. Естествено тя присъстваше и преди Тиквата.Европо, Европо. .....къде спря драга? На Калотина ли?В Сърбия ли?Ами да вземете дори гутълмапс можете да намерите сметосъбиранета в западна Европа примерно. Как в кварталите има или подземни депа с контейнери, или надземни такива приличащи на малки къщички, или кошове но закрити които всеки ден се изпразва. ....а друг вариант особено за къщите е вда пъти в седмицата камионите да минават по къщите и да събират сметта или стъклото и пластмасите.....Тоя простотия показана на снимката има ли вероятност да изчезне поне на 50% до към 2080?......
  • 9 Факти

    1 1 Отговор
    Като завишават таксата смет в Габрово , за по големите отпадъци- строителни, счупени мебелни отпадъци и др. такива, да си ги събират от местата, където се изхвърлят и ежедневните, а не както досега, да си викаш кола и да заплащаш изхвърлянето. Досега беше чисто Габровска икономия от Общината. Иначе не организират ли за всички отпадъци изхвърляне, то тогава габровци ще искат намаляване на таксата смет.
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    т.е. - малкото останали бели ще плащат повече, за да може да се донапълни с още избиратели.