Last news in Fakti

18 Април, 2013 14:35 8 364 7

Златното място за инвестиции в София

  • imot.bg-
  • булевард-
  • александров-
  • парцели-
  • цени-
  • инвестиции

Предприемачите постепенно започват отново да обръщат поглед към София. Въпреки, че столицата ни се промени изключително много по време на имотния бум, все още има апетитни места, които представляват интерес за предприемачите. Едно от тях са парцелите по бул. „Тодор Александров”. Причината е, че това е едно от малкото места в София (да не кажем – единственото), на което могат да се строят небостъргачи. Разбира се, подобни сгради изискват значителни инвестиции, но самият факт, че парцелите нямат ограничения относно разгънатата застроена площ, прави имотите апетитни за решилите да печелят от сектора.

Към момента на въпросния булевард се оферират 36 парцела от общо 320 в центъра на София, сочи справка в специализирания сайт imot.bg. Средната цена на квадратен метър е трудно да се определи, тъй като много зависи от големината на парцела и предпочитанията на собствениците. Някои от тях са склонни да ги дадат срещу обезщетение плюс определена сума пари в брой, а други са обявили много над реалната цена. Най-евтиният парцел е с площ 459 кв.м и цена 220 000 EUR. Друг, с двойно по-малка площ (250 кв.м), се оферира за сумата от 250 000 EUR. Преобладаващата част от предложенията са за имоти с площ между 400 и 600 кв.м. Много малък е броят на парцелите с големина над 1000 кв.м. Там цената е по договаряне. Най-скъпият терен с обявена цена е с площ 990 кв.м. Собстеникът му иска за него 4 500 000 EUR. Разполага с разрешение от Дирекция „Архитектура и градоустройство” с възможност за 100% застрояване на административно търговски обект с магазини и офиси на 12 етажа и 3 подземни нива.

Районът около бул. „Тодор Александров” е известен и като „Лондонското сити”. За да заприличаме поне малко на британската столица обаче ще са необходими значителни инвестиции и време. За момента по-реалистично е той да се застрои с по-малки сгради, е мнението на специалисти от бранша.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор
    Еха !
    Сега златото е тук !!!
    Първо беше в Иван Вазов, после стана бул. България, сега е тук ...
    ИДВАЙТЕ ЕЕЕЕЕЕЕЕ !
    ПРЕСТИЖъТ е на този бул.v.ART !!!

    Е, има пункт за изупуване на dжелезо, хлебарките са големи като хелери, но това са поДробности ...

    ВАЖНО е, че има МЕТРО .
    А, всъщност за кого ще гласувате ?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Veselin Stanoev

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Владимир Йосифов":

    От гледна точка на бизнеса на това място е престижно да имаш офис.Имаш удобни отправни точки за цяла София.За живеене не мисля че е удобно.Голяма шумотевица е.

    Коментиран от #5

  • 3 Съни Миланов

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Владимир Йосифов":

    Аз ще гласувам за най - нискотарифната авиокомпания която да ме изведе със домочадието от този адски филм на .ужасите

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Vladimir Pavlov

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Съни Миланов":

    Не чакай изборите - направо бягай! Такива мрънкалници като тебе само пречат на другите...
  • 5 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Veselin Stanoev":

    Така е .
    В статията не се използва думата бизнес.
  • 6 Владимир Йосифов

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Съни Миланов":

    По-добре късно, отколкото по-късно ...
  • 7 алкап

    1 0 Отговор
    кви инвестиции има в младос 5 супер квартал яко селянията бъхти на поразия. Та въпросното място има поне 20-30 чистак празни огромни сгради толко празни че даже хлебарки няма. А по цариградско още толкова. Треа яко да те цепи главъта да строиш нов бункер. Даже бизнес паркот на Плевела президент яко празен гледам. Само някой гладен студен гледа тъжно към прозорците да го емнат на работа се нада- ем без пара ем на гадно