3 Декември, 2002 00:00 638 0

ДНСК налага санкции в туристически обекти

  • балчик-
  • чайка-
  • селище-
  • оазис-
  • вили чайка
ДНСК - София, ще санкционира балчишката фирма Оазис ЕООД за незаконно строителство на ресторант и два апартамента в района на туристическото селище Вили Чайка в Белия град. Заведението разполага със 100 места за хранене, а на втория етаж се намират жилищните помещения. Обектите са строени през пролетта на 2001 г. на общинско място зад плажната ивица. Теренът се води зелени площи и е необходимо да се поиска смяна на статута му от МРРБ, обясни директорът на РДНСК-Добрич инж. Галин Баев. Незаконното строителство е установено по сигнал на общинските съветници от БСП - Балчик, уточни той. ДНСК - София, може да санкционира дружеството с минимум 5000 лв. глоба.
В официалния градоустройствен план на Балчик обект Вили Чайка влиза в територията за озеленяване, потвърди кметът на крайморския град Красимир Михайлов. Туристическата база там е строена още 70-те години на миналия век по решение на бившия Окръжен народен съвет. През 90-те г. общината получава собствеността на масивните бунгала. По-късно създава смесената фирма Оазис с добричкото Витабал ООД, като си поделят наполовина капитала. Идеята била да се осигури по-добра експлоатация на вилното селище. Миналата година обаче кметството продава своя дял за 300 000 лв. и допълнително дарение от 80 000 лв. Средствата са платени и ще се ползват за започналата вече реконструкция на нова административна сграда на община Балчик, обясни сделката кметът. В момента се подготвя концесионна процедура за плажа на Вили Чайка, добави той. Той е разположен на по-малко от декар площ, но е сред картотекираните плажове и в последните години областната управа на Добрич го отдаваше за ползване през летния сезон. Според Михайлов е редно Оазис ЕООД да има преференция при избора на концесионер, защото вилното селище граничи с пясъчната ивица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА