Last news in Fakti

9 Декември, 2002 00:00 1 438 0

Започва изграждането на нова детска болница в София

  • дренски-
  • христов-
  • болница
Нова педиатрична болница ще има в София, съобщи шефът на пресцентъра на здравното министерство Бойко Христов. Строителните работи, до Инфекциозна болница, където ще се намира бъдещата болница, са започнали на 3 декември и са изцяло с австрийско участие, поясни шефът на педиатрията д-р Николай Дренски.
Тя ще се изгради на терен до болницата, който сега е празно пространство и се намира на кръстовището на бул. “България” и бул. “Димитър Несторов”.
Досега при д-р Дренски три пъти идвали австрийски специалисти - инженери и архитекти, които показвали проектите за новото лечебно заведение. Дадохме своите препоръки, обясни д-р Дренски. Самият той не знаел дали във вторник ще започне строителството. Проектът предвиждал да се изгради освен нова педиатрия и инфекциозна клиника, обясни още д-р Дренски.
Предстои и откриването до края на тази година на национален информационен център по проект на здравната каса и министерството. На обявените телефони за по един импулс, хората от цялата страна ще могат да дават своите препоръки и оплаквания, заяви Бойко Христов.
Христов съобщи новината на среща на пресаташетата на МС и централните ведомства с регионалните медии във Велинград. Срещата се организира от шефката на правителствената пресслужба Цветелина Узунова в базата на Спортния тотализатор в курортния град.
Пресаташето на министерството на земеделието Лидия Пенчева обяви, че до 10 дни ще бъде известна фирмата, спечелила конкурса за екипи на горските стражари. Те щели да получат специални елеци със светещи надписи, уреди за нощно виждане и палки. Още 500 пистолета “Макаров”, както и 300 мотоциклета ще бъдат разпределени по лесничействата в цялата страна, допълни Пенчева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА