26 Януари, 2022 08:00, обновена 26 Януари, 2022 13:44 10 311

Апартхотел Лъки Банско 5***** e най-добрият ски хотел в България

Престижната световна награда се дава от World Ski Awards

Апартхотел Лъки Банско  5***** e най-добрият ски хотел в България - 1

Лъки Банско Ски & Релакс спечели доверието и гласовете за най-добър ски хотел в България според World Ski Award. World Ski Awards е единствената световна инициатива, която оценява и излъчва победители за реални постижения в ски туризма във всяка от 25-те най-добри нации за ски туризъм в света. Стартирала през 2013 г., World Ski Awards има за цел да популяризира и поощри ски индустрията в целия свят.

Наградата идва след сериозна конкурентна надпревара със 7 от най-известните и утвърдени в бранша 4 и 5-звездни самостоятелни и „бранд“ хотели, представители на световни хотелски вериги. Гласуването за наградата се провежда онлайн на уебсайта на WSA. Право да гласуват имат професионалисти, работещи в ски индустрията, както и потребители на ски услуги.

Сион Рапсън, управляващ директор на World Ski Awards: „Нашите победители представляват най-доброто от световния сектор на ски туризма и моите поздравления са за всеки един от тях. 9-тата годишна програма на World Ski Awards получи рекорден брой гласове от потребителите на ски по целия свят. Това показва, че апетитът към ски туризма никога не е бил по-силен и предсказва добра тенденция, че глобалното възстановяване набира скорост.”

Банско е определен за най-добър ски курорт през 2021 г в България. Останалите две категории са за най-добър ски бутиков хотел и най-добра ски хижа.

Verbier, Швейцария е най-добрият ски курорт в света, според престижната класация.

Ски туризмът е жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона посещения на скиори се извършват всяка година в повече от 2500 ски курорта, които са дом на над 6 милиона хотелски легла.

Гордеем се, че български независим хотел е носител на най-престижната световна награда за най-добър ски хотел в България! Пожелаваме още много успехи на всички колеги, които успяват в тези трудни времена да радват туристите с качеството на световно ниво!

Апартхотел Лъки Банско  5***** e най-добрият ски хотел в България