10 Декември, 2002 00:00 813 0

Осем топлофикационни фирми ще бъдат пуснати за продажба

  • “топлофикация
През 2003 г. ще бъдат пуснати за продажба 100% от акциите на 8 топлофикационни дружества, съобщи шефът на отдел “Проекти и структурна реформа” в министерството на енергетиката Иванка Диловска.
От тях шест не получават субсидии от държавата още от 2000 г. Това са “Топлофикация Бедек”- Трявна, “Топлофикация Ловеч”, “Топлофикация Правец”, “Топлофикация Самоков”, Топлофикация Ямбол” и “Топлофикация Лозница”.
В момента единствената субсидирана от хазната топлофикация тази във Враца. Тя ще е първата, която ще бъде обявена за продажба, обясни Диловска. За приватизация догодина е предвидена и “Топлофикация Искрец”, която е в процедура по ликвидация. Към предприятието обаче има инвестиционен интерес от германска фирма, добавиха от енергийното министерство.
Оттам признаха, че топлофикационните дружества, които ще бъдат обявени за продан, имат големи дългове за доставка на газ, мазут и въглища и затова не могат да се очакват големи постъпления.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА