13 Декември, 2002 00:00 1 005 0

Подаръкът е вашето послание

  • около-
  • метална-
  • поставка-
  • тирбушон-
  • забравяйте-
  • подарък-
  • зарадвате-
  • можете-
  • които-
  • все пак-
  • или метална-
  • подобен подарък излиза-
  • термо баро хидрометър
, Термо-баро-хидрометър, с който можете да контролирате влагата и да прогнозирате времетоС коледния подарък показваме обичта и благодарността си към онези, които са били с нас през годината, изразяваме вярата, че трудното вече е отминало, даваме надежда. И тъй като подаръкът е нашето лично послание, каквито и да са отношенията ни с хората, които искаме да зарадваме, трябва да го изберем специално за тях.
За съжаление свитата кошница на българина обикновено превръща коледната изненада в практична добавка към гардероба на близките ни, но никога не е късно

да изберем нещо изящно и красиво
Ако човекът, когото искате да зарадвате пътува често, аксесоарите все пак не са лоша идея. Кожен калъф за вратовръзки Nino Cerruti е 146 лв. За същата сума обаче можете да изберете бизнес или пътна чанта. Бихте могли да подарите матирана или гланцирана метална табакера или пепелник за пътуване за около 22 - 35 лв., а защо не и албум за снимки. Тук по-оригиналното решение предполага да се спрете на кожена или метална корица със стилна украса. Цената е около 40 - 50 лв. за албум с размери 10/15 см. Рамката може да е класическа дървена за около 7 - 10 лв., овална стъклена с различни инкрустации или метална на цена между 9 и 45 лв. според големината и броя на снимките.
Макар и да не сте съгласни с пороците на близкия си човек, все пак не забравяйте, че след толкова години, едва ли ще го превъзпитате, така че защо не го зарадвате с елегантна лула с пепелник и аксеорари към нея или хромирана кутийка за пура. Или пък джобна бутилка, чието съдържание да го сгрее, когато е на ски, на лов или когато вие не сте наоколо. Подобен подарък излиза от 30 до 100 лв.
Приятна изненада за ценителите на хубавото вино е комплект с термометър и тирбушон на красива дървена или метална поставка, за който ще платите около 70 лв.
Само тирбушон или отварачка за шампанско можете да вземете за около 20 - 25 лв., а за пневматичен или тирбушон за изрязване на фолиото, с който бутилката няма да подлива, трябва да отделите два пъти повече. Хромирана стойка за вино е между 13 и 50 лв., поставка за няколко бутилки за отлежаване на виното е от 60 до 100 лв.
Онези, които обичат да се обграждат с красиви предмети може да зарадвате с

майсторскиизработена фигура
на рицар, средновековен шлем, истинска шпага заедно с поставка за стената, или мини-рапири - ножове за писма на резбована поставка, глобус в средновековен стил, а защо не и малко дървено оръдие. В зависимост от размера и качеството на материалите подобен подарък излиза от 25 до 200 лв.
Някои дами не се отказват от подсещащите си навици дори и на Коледа. Те биха могли да подарят елегантен термо-, баро-, хидрометър или съчетание от трите измервателни уреда за 30 - 110 лв. Те са направени така, че да показват точни стойности, но все пак не забравяйте, че качеството се доказва със сертификат.
Тъй като жените мразят да бъдат изпращани в кухнята и мъжете прекрасно го знаят, оригиналното бижу или изисканият аромат вече са се превърнали в стандартен избор. Освен това остава

рискът да не уцелите променливите дамски капризи
Все пак жената в много по-голяма степен оценява изисканата дреболия за дома, а конкретният избор най-точно може да предаде посланието ви. Не забравяйте, че една красиво изработена чаша за вино, каничка, свещник или бонбониера от специална метална сплав с излъчване на старо сребро или от цветно стъкло е нещо съвсем различно от цял сервиз за същата цена. Троен свещник от матиран алуминий е около 90 лв., различните чаши и канички, чинии за стена или купи с височина или диаметър 15-20 см са около 50 - 90 лв. едната в зависимост от сложността на изработката. В по-скромния вариант, но за наистина отдадените на кулинарните експерименти, изберете нестандартна изстисквачка за лимони или орехотрошачка във формата на риба, катерица или друго животинче, което ще ви срува около 12 - 18 лв.

Елена Маркова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА