Last news in Fakti

16 Декември, 2002 00:00 709 0

Десета метростанция ще се строи от “БКС-Център” ЕАД

  • център”-
  • оферта-
  • “метрополитен”-
  • “бкс център”
“БКС-Център” ЕАД е избрана да изгради метростанция №10, съобщиха от възложителя на обществената поръчка - общинското дружество “Метрополитен”. Компанията е предложила най-ниската оферта и е първа измежду петте фирми, подали документи за участие. “БКС-Център” е класирана на първо място с оферта за 9.695 млн. лв. с ДДС. Следват я “СКХ 13 холдинг” с цена от 10.614 млн. лв., на трето място е консорциум “Газстроймонтаж - Хидрострой” с 10.797 млн. лв. Класацията завършва с консорциум “Метростанция 10” с оферта 12.407 млн. лв., създадена специално за изпълнението на поръчката. Един от кандидатите - “Инжстрой”, който спечели конкурса за реконструкция на бул. “Панчо Владигеров”, която поръчка също беше възложена от “Метрополитен”, е отпаднал от класирането заради непълна оферта.
“Процедурата протече нормално, като всички законови изисквания са спазени. Смятам, че “БКС-Център” с основание спечели конкурса. Тя е наследник на “Метрострой” и има най-голям опит и доказани умения, необходими за изграждане на метрото. Още повече, че компанията е работила и по други участъци от него”, заяви Стоян Братоев, изпълнителен директор на “Метрополитен” ЕАД.
Основен критерий при избора на изпълнител на поръчката е била цената. В края на миналата седмица изтече и срокът за обжалване на предложенията, така че вече може да се пристъпи към сключването на договор с изпълнителя. Победителят трябва да представи гаранция за добро изпълнение, равна на 5% от стойността на договора или 484 750 лева.
“БКС-Център” е 100 % собственост на Столична община. Управлява се от Цветан Йорданов, който е бил и в управлението на “Метрострой”, както и от Огнян Баков, Лъчезар Стоянов и Светлана Ликова. Дружеството е регистрирано през 1997 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА