Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 19:53 3 550 35

Кой от властта какви имоти притежава

  • кпконпи-
  • имоти-
  • декларации-
  • политици

Кирил Петков няма собствено жилище

Кой от властта какви имоти притежава - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков е декларирал при встъпването си във властта в края на миналата година един апартамент от 83 кв.м в София, на който обаче не е собственик, и два семейни автомобила – Лексус и Мини купър. Той обаче е изцяло собственик на сладкарницата на съпругата си Линда. Това показват публикуваните от КПКОНПИ имуществени декларации на лицата заемащи публични длъжности. През 2020 г. премиерът – тогава предприемач, е приел да живее в апартамент от 83 кв.м в столицата, който обаче не е негова собственост, пише в декларацията.

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев притежава единствено малък апартамент от 54 кв.м в столицата, който е придобил през 2016 г. срещу 58 000 лв и влог със 66 060 лв. в него. Не е декларирал коли, земеделски земи или заеми.

Имоти за общо 801 888 лв. притежава министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер и съпругата му Виолета, става ясно от имуществената им декларация. Семейство Лорер притежават дялове от 6 апартамента . Семейството има и 2/6 от магазин в морската столица. В София пък двамата имат по 3/8 от апартамент с големина 73 кв. метра, но отново придобит чрез дарение.

Семейство Лорер притежава и две вили във Варна - едната е придобита на стойност 58 000 лв. и е с големина 916 кв.м, а втората - за 58 674 лв. и е с площ 729 кв. метра. Семейството има три права на строеж във Варна, най-голямото от които е 130 кв. м., но отново имат само 1/6 от него. Притежават и по 1/6 от два парцела в Кранево - единият е 10 хил.кв.м, а другият - 15 хил.кв.м

В София съпрузите имат и два предварителни договора за покупко-продажба. Отделно Лорер са собственици на дялове от три ниви в Бистрица край София и във Варвара край Царево с обща площ 9 декара.

Два апартамента в София притежава вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова, показва имуществаната ѝ декларация пред КПКОНПИ. Единият, придобит през 1999 г. за 28 233 лв., е с площ 125 кв.м. С него върви и гараж 23 квадрата, купен за 4275 лв. Другият апартамент е по-малък - 89 кв.м. Той е купен през 2004 г. за 21 514 лв. В Мизия Нинова притежава и 1/6 от апартамент, а съпругът ѝ има дял от къща, както и от нива, които обаче са придобити по наследство.

Вицепремиерът и министър на околната среда Борислав Сандов няма апартамент на собствено име. Всички имоти, с които семейство Сандови разполага, са собственост на съпругата му Яна, показва имуществената декларация пред КПКОНПИ. Яна Сандова е собственичка на апартамент в София с размер 98 кв.м, притежава части от още два с площ 82 и 61 квадрата. Тя има и гараж, мазе и таванско помещение.

Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов и съпругата му Цецка Никифорова са придобили апартамент от 298 кв.м в Рим миналата година. Цената на придобиване е близо 2 млн. лв. Двамата притежават и къща в район „Витоша“ с 1101 квадрата РЗП, която е придобита от тях през 2010 г. срещу 190 000 лв., както и още няколко имота – апартамент в „Лозенец“, къща в пазарджишкото село Виноградец.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    25 15 Отговор
    Нека с колкото влязат във властта с толкова и да излязат,а не като голтаците герберасти дето влязоха голи и боси във властта ,а излязоха милионери.

    Коментиран от #6, #24

  • 2 Боци Барцелоната

    9 11 Отговор
    Путин и Боко са най-богатите хора във вселената.
  • 3 Ами ония

    8 9 Отговор
    Плешивия Събев?Откъде толкова неща ?
  • 4 Майна

    25 5 Отговор
    И тези почти безимотни като предишните, ха ха ха....
  • 5 КИКИ ГРАЙНДЪРА КУЛТОВ:

    5 8 Отговор
    "СИТУАЦИЯТА Е В МНОГО ЛОША... СИТУАЦИЯ"!!!!!!!!!!!
    АААААААААААХАХАХАХАААААА.....
    ТОА...ОЛИ ГОФРЕН Е СЕРТИФИЦИРАН... МАЛОУМНИК!!!!
    АААААААААААХАХАХАХАА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 няма такъв народ

    14 23 Отговор
    Пичове нещо да кажете новата власт има повече пари от колкото фълшивите клипове на който повярвахте че Бойко имал кюлчета. Е сега кажете кой колко има .Мислите ли че транспортния министър се интересува за вас за народа , и колко асфалт се полага , ама хич все му е едно това министерство и тази власт ПП са най богатите който е имала тази държава.За това вдигнаха всичко газ бензин,,горива ,храна ток , такси за да печелят ТЕ ПП , НА ви промяната.Явно само богати са гласували за киряка АМИ другите който нямат финансите . Помислете си следващия път за кого ще гласувате па промяната с милионите или за фалшивите клипове който мислеха за държавата.Най-богатият министър има имоти за 21 млн. лв. и 14 мотора министър в кабинета на Кирил Петков .Чичови бойко е като бедна мишка пред този .Нали не искахте да ви управляват богати ами хора от народа е ви народни представители с пари .ЗАМИСЛЕТЕ ПРОСТО КОЙ СИ ИЗБРАХТЕ И КАК ЩЕ ЖИВЕЕ ЧОВЕК КОЙТО НЯМА БИЗНЕС.Освен това магистрали асфалт и други подобни и пред крив макарон няма да видите НИКОГА.И като влезем еврото му мислете .При предишните макс 3-5 хил заразени При новите над 12 хил човека който от тях 200-300 всеки ден ги няма от този свят.

    Коментиран от #15, #18, #19

  • 9 Ах'мед

    4 2 Отговор
    Оди да измиеш Фритюрника Пезевенк
  • 10 Пипи

    21 4 Отговор
    Е как 54 кв за 58х лв. И този министър на финансите ли е малоимотен, корумпиран или е скатавал нотариални такси. Аман от измекяри!

    Коментиран от #12, #35

  • 11 Такива

    15 0 Отговор
    Цени на имати НЯМА!
  • 12 няма такъв народ

    13 6 Отговор

    До коментар #10 от "Пипи":

    укриване на данъци такси, скрити сделки схеми пари под масата и така нататък ТОЗИ вие си го избрахте
  • 13 Уффф айде,бе!

    12 3 Отговор
    Ми декларциите за имоти....като за гражданството!!Бе,човека вина няма!Прездентчето с юмручето ,така решил!!Лошо нЕма......ама пък ,ниновата министър на индустрията?!??Идиот ли съм,на такъв ли ме правите,или келепира давност няма!! Лустрацията!За цървените петтолъчници!
  • 14 Караджов

    23 4 Отговор
    е купил къща от 1 декар+ за 190,000 лв. Нямаше такива цени през 2010г в кв. Витоша.
    Цветанов №2
  • 15 на първото изречение

    10 5 Отговор

    До коментар #8 от "няма такъв народ":

    Кат прочетох за фЪлшивите.....и до тм!
  • 16 Порно

    21 1 Отговор
    Къде продават имоти на тия цени , та да напазарувам и аз ?

    Коментиран от #27

  • 17 Мда

    9 8 Отговор
    Буци се напъва за последно. Медиите реват. Герберастите вият. Всичко е точно.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 asd

    5 5 Отговор

    До коментар #8 от "няма такъв народ":

    Квичиш ли квичиш ли сФиня геперастична! Скоро към Белене!
  • 20 Боби

    6 3 Отговор
    Тези се искараха много бедни.
  • 21 12-те стола

    8 4 Отговор
    Някой разбра ли как за Министър председател ни назначиха Устап Бендер?! Махнаха един селски хитрец с друг - градски хитрец!
  • 22 Гледам по телевизора

    5 4 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Бе на гербаджийте много им се променили физиономиите нещо.
  • 23 Лудница

    6 1 Отговор
    Честито на избраните и честито на избралите ги живота ще е песен при тези.
  • 24 А Бялата Златка

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    С какво се прехранва?
  • 25 Хата Мари

    6 1 Отговор
    Мата хари нали и тя е у управлението. Що не се каже тя какви кюлчета има. Деса, парцалеса...
  • 26 РЕАЛИСТ

    11 2 Отговор
    Интересна работа. Как така Кирчо от бизнес с вегански пробиотик е изкарал 10 милиона и няма жилище, пък ние с гайдите си имаме. Номера някакви . Да не сме балсами, бе.
  • 27 Перо

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "Порно":

    При толупа в Банкя! Запиши се в листа на чакащите!
  • 28 Перо

    8 0 Отговор
    Караджов,на държавна заплата, надмина Пеевски и Гела,взети заедно!
  • 29 Гост

    7 0 Отговор
    Я проверете роднините им до трето коляно. Дане изскочи някой зет, довчера чистил градинките в парка, а днес облажен доволно с три фирми, пет джипа и няколко хасиенди по морето.
  • 30 hihi

    10 0 Отговор
    Пълни простотии, даже и на хартия. Апартамент в София за 20 хиляди. 1 декар в кв Витоша за 190 хилки. Там един гараж се продава за 30 000 ЕВРО!!!
  • 31 Мхм

    1 0 Отговор
    Майката на Пеевски царят я набута за шефка на тотото под давоение на Дпс партията на турците под прекият контрол на Турция.Създадена под давление на германците които припознаха България 89-та
  • 32 И БОЙКО НЯМА ИМОТ В БАРСЕЛОНА

    1 0 Отговор
    АМА ИМА , КУПУВАЛ ГО Е И Е ПЛАЩАЛ ДАНЪЦИТЕ - ЛЕНЧЕТО ИЗВАДИ ДОКУМЕНТИТЕ , А СЕГА МЪЛЧИ !
  • 33 Завалия!

    2 0 Отговор
    Нейсе! След мандатът ще има!
  • 34 Честен???

    2 0 Отговор
    "Семейство Лорер притежава и две вили във Варна - едната е придобита на стойност 58 000 лв. и е с големина 916 кв.м, а втората - за 58 674 лв. и е с площ 729 кв. метра."

    Не 58000 лв., 68000 лв. им давам за първата вила - ще са на печалба. А бе като се замислих - 78000 лв. ще им дам.... да си напиша ли телефона на който да ми се обадят и..... да си стиснем ръцете?

    От къде "почтенниет" намират такива евтини имоти!?
  • 35 Вервай му

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пипи":

    Хапартаментчето на горкото икономистче, дето се глави за министърче, е във варненската Максуда, в бургаския Комлук или може би в сливенската ромска махала. Но май и там цените са по-високи.