Last news in Fakti

22 Февруари, 2022 12:43 11 882 7

И тук предлагат къщи за по 1 EUR

  • италия-
  • имоти-
  • къщи-
  • 1 eur

Пиаца Армерина разполага с имоти, включени в списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО

И тук предлагат къщи за по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Списъкът с италиански региони, които предлагат къщи за по 1 EUR се увеличава. Към него се присъедини и селцето Пиаца Армерина, която се намира в сърцето на Сицилия. Там са разположени няколко паметници на културата, които са включени в списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО. С пускането на програмата местната администрация цели привличане на нови жители и възраждане на социалния живот.

Пиаца Армерина иска да обнови историческия център, а също така да възстанови и обезопаси многото на брой полуразрушени сгради. „Всеки жител на селото ще има възможност чрез програмата да продаде своя имот, чиято безопасност не може да гарантира. Всеки човек от цял свят може да купи имот на символична цена. Инвестицията ще позволи възстановяване на Стария град и да привлече туристи“, казва посредникът Аур Филет.

Целта на местната власт е да привлече не само нови жители, но и инвеститори, готови да си купят втори дом и имоти с туристически цели.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПаметНици

    29 2 Отговор
    Това го има много на запад: обяви се нещо за пеметник на културата и после се появат 2-3 кандидата, които се сертифицират да реновират подобни къщи: Справка в Португалия 60 квадратна къща ремонта и струва 200-300 хиляди долара, защото е паметник на културата. По случая голям процент от къщите просто не се обитават. Това е държавно регулирано изнудване, но тук в България му викаме евроценност и искаме да приличаме на тях. Затова раздават и къщи по 1 евро, после на кмета зет му ще ви ремонтира за има няма половин милион и сте готови.

    Коментиран от #2

  • 2 Капитализъм

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "ПаметНици":

    ... в действие се нарича!!! Целта е печалбата и ако може да е по-голяма!!!
  • 3 Gucci x Balenciaga

    9 0 Отговор
    В Сицилия е хубаво обаче има много голям негатив земетръсна зона ,имала е няколко драматични момента след чумата едно време умират около 50 000 души регистрирани ,няколко опустошителни земетресения много згради са разрушени ,сринати до основи архитектурните шедьоври остават затрупани под руините и никога не са възстановени .Имотите се предлагат на апетитни цени дори и без тази оферта стига само човек да има смелост да си купи евтина къща
  • 4 Гост

    11 9 Отговор
    Ха ха Сициля е най бедната и мизерна част от Италия.Все едно да си купите имот в Северозападнала БГ
  • 5 Аааааа

    12 3 Отговор
    България остро се нуждае от подобна програма, ама управниците още се услушват. Услушват се и много собственици, ама за чий им е имот, който не могат да стопанисват - да има!
    Значително да се увеличи данъчната тежест за всички имоти в опасно или лошо състояние. 50% от сградите в страната са опасни или негодни за експлоатация.
    На търг за 1 лев и новият собственик да съживява мъртвилото.
    Демокрация, демокрация, ама къде забравяте и отговорността вървяща с нея!?
  • 6 ь МАЛЪК

    2 5 Отговор
    Давай , Бойкооооо !
  • 7 Гост

    8 2 Отговор
    Ако не почнат и тук с такава практика, скоро няма да си оправим демографският проблем. Колко села в България се обезлюдиха? Важното е, че София е все по-нагъчкана, нали?