Last news in Fakti

24 Август, 2022 21:27 33 217 13

Още едно село разпродава имоти по 1 EUR

  • италия-
  • 1 евро-
  • продажба-
  • имоти-
  • заселване

Бонанаро е разположено в област Сардиния

Още едно село разпродава имоти по 1 EUR - 1
Снимка: Shutterstock

Италианското село Бонанаро, което се намира в Сардиния, реши да организира разпродажба на къщи за по 1 EUR. Целта е да се бори с обезлюдяването и изоставянето – традиционните „болести“ на селата, разположени в провинцията и вътрешността на Италия.

Местният съвет на Бонанаро одобри резолюция, позволяваща закупуването на къщи за по 1 EUR, за да се стимулира реконструкцията на историческия център и да се привлекат нови жители, които да населят отново селото. Освен това възможните цели, за които могат да се използват закупените на безценица къщи са не само жилищни, но и търговски и туристически обекти.

Общината открива процедура за период от 3 години. Желаещите да закупят имот на символична цена могат да се запознаят с документите на сайта на местната община. Задължително условие е до 2 месеца след издаване на разрешение за закупуване да започнат ремонтни дейности.

Бонанаро се намира в долината между планините Пелао и Арана. Регионът е земеделски и известен с отглеждането на грозде и череши. Някои от именията в центъра на града, строени през XVIII в. И XIX в. са непокътнати, включително църквите Санта Мария, Санта Барбара, Санта Кроче и Сан Джорджо.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евроренде

    33 12 Отговор
    Да следваме техния оример !

    Коментиран от #13

  • 2 Зззз

    138 10 Отговор
    Ееее,видела жабата че подковават вола и тя вдигнала крак. Продавали жабарите някакви къщи в джендема за 1 Евро, га България продаваше за по един долар заводи и фабрики що не пишехте.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ала бала

    55 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Zащото беше само за хора на които може да се има доверие
  • 5 MTGонтан

    59 1 Отговор
    В тубата има много видеа на чужденци купили си имоти в Италия от тази програма . Повечето хора се оплакват че са в схема . Първо ремонта излиза майка си баща си , защото фирмите които ремонтират се намират в града , както и материалите . Друга тема е и данъците които се плащат в Италия ...ми не е евтинко . Малко става работата "намерих си копче , сега ми остава да си купя балтона към него "
  • 6 Гост

    27 3 Отговор
    А що не обясните, че тези имоти са непродаваеми и наследниците като не платят няколко години данъка на имота и общината го конфискува....
  • 7 бай пантелеймон наследникът на бай иуп

    3 1 Отговор
    ино време комунягите са опитваха и те да заселят хасекията и пари даваха ма не стана! дива стория!
  • 8 бай пантелеймон стражара

    8 0 Отговор
    не им се връзвайте! там безплатни обеди няма!
  • 9 УУУУ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Зззз":

    Ако не си забелезал (цитирам Попандов артиста) мнооого разбично е да продаваш за то лев или долар селска къща или завод. Ама многооо различно.
    А къщите на снимката изглеждат добре. Много села и градчета по света водят такава политика срещу обезлюдяването. Само ние сме ЕРБАП, макар да сме на първо място по намаление на населението и остаряването му. Всяка година България губи количествено (намалява с) 60-80 хиляди души - колкото един наш град!!! И тук в сметаката не влиза емиграцията.
  • 10 абе стига

    6 0 Отговор
    глупости! И като я купя тази къща с последващите ремонти и данъци... Аз да питам първо Защо Защо е обезлюдено..., те хората са избягали от там, а тези дето ще отидат какво ще работят? Приходи? Района бил земеделски? Какво отглеждат?

    Коментиран от #11

  • 11 бай пантелеймон стражара

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "абе стига":

    пеневото им каза за супата
  • 12 Аз, помислих, че в Строево,

    1 0 Отговор
    Е тази разпродажба, малиии, пак нища, ако ще без пари да е, много,, чаладисани,, имало там, а другото къде беше, същата работа,, циливилизасия,,....!?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.