4 Март, 2022 15:38 3 632 12

За година и половина цените са нараснали с близо 30%

  • люксембург-
  • жилища-
  • цени-
  • пандемия-
  • коронавирус

Пандемията подгря пазара на недвижими имоти в Люксембург

За година и половина цените са нараснали с близо 30% - 1
Снимка: Shutterstock

От първото тримесечие на 2020 г. до третото тримесечие на 2021 г. цените на жилищата в Люксембург се повишиха с 28.7%. Представените цифри се отнасят за еднофамилни частни къщи на вторичния пазар. „В момента няма налични данни за новопостроени сгради, както и за апартаменти, продадени по време на етапа на строителство“, каза министърът на жилищното строителство Анри Кокс.

„От първото тримесечие на 2018 г. до третото тримесечие на 2021 г. кумулативното увеличение на цените на жилищата в Люксембург е средно 48%“, добави тя. Данните са и за първичния, и за вторичния пазар. Цената на частните къщи на вторичния пазар се е увеличила с 53.6%, апартаментите на вторичния пазар - с 56%, а жилищата в строеж - с 37.9%.

Цитираните от Кокс данни са събрани от нотариусите. Те показват, че жилищната криза продължи да се влошава по време на пандемията. В ранните ѝ етапи преместването не беше опция за повечето хора. Но сега тези, чиито родители са започнали да работят от вкъщи, по-често са склонни да се преместят в по-просторни жилища.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвет

    6 3 Отговор
    След кражбите на гербавата глутница всичко се покачва. Ограбиха България и сега си броят откраднатите милиарди, а народа да му мисли. Кирчо, слагай им белезниците на герберските крадци!

    Коментиран от #12

  • 2 Гост

    4 13 Отговор
    Почвайте да ривети как ще се спука балона пук пук ха ха ха

    Коментиран от #3, #5, #6

  • 3 Мухаха

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Той вече се спука. Копторите ви застояха нещо.
  • 4 Вуй

    14 1 Отговор
    До 1 - Радевата зима е тая
  • 5 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Почвай да инвестираш в горива. Покачването на цените им за последните няколко дни е в пъти това на имотите, за няколко години.
  • 6 Тоя па, тоя пааа......

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Ааа я питай в Киев колко е квадрата в ИЦ.
  • 7 Най слабия автор

    12 1 Отговор
    Милена, да ти кажа че днес датата е 04.03.2022. Какви статии ми пишеш за трето тримесечие на 2021г. Ако разчитам да ме държиш информиран за пазара на недвижими имоти, ще съм винаги половин година назад с инфото. А идеята е човек да гледа напред. А рецесията вече настъпва.
  • 8 ГОЛАТА ИСТИНА

    2 13 Отговор
    Ама недейте на чужд гроб да плачете. Тук разни умници се надпреварват да ми обясняват, как банките щели да вдигнат лихвите и... ужас. Те апартаментите скочиха двойно, дреме му на някой с ипотека, че вноската ще му се оскъпи със сто лева на месец.
    Хитреците да си стискат парите под възглавницата, а утре ще могат вече да си купят баничка със спестяванията.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Ти си тотално финансово неграмотен, щом виждаш само имоти или пари кеш.
  • 10 Клиент

    15 1 Отговор
    Следа пазара в няколко квартала и наблюдавам застой и спад на цените от края на 2021г. Виждам, че по форуми и коментари много спекуланти реват, вероятно има защо.
  • 11 Тоя па

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    ха ха ха ха гольооо гольо, мандалото лопна, кой продал - продал, иде СРИВ
  • 12 Малоумник

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Съвет":

    Сега след герб народа няма пари и имотите се намалиха наполовина Къща с двор в Бояна може да се купи за 50 000 € Наи скъпата къща 75 хил евроИмоти много няма купувачи с пари Също много се намали бензина от 2 лв стана 280 лв Кашкавал и сирене няма под 14 лв а беше 10 лв сега сме доволни от цените