Last news in Fakti

18 Март, 2022 09:35 4 138 7

Масова проверка на строежи

  • строителство-
  • столичен инспекторат-
  • проверки

Над 260 проверени обекта от Столичния инспекторат

Масова проверка на строежи - 1
Снимка: БГНЕС

За първите 17 дни на март са извършени 264 проверки на строителни обекти. "Целта на проверките е да не се допуска замърсяване на околната среда и въздуха като резултат от строителна дейност", коментираха от Столичния инспекторат.

Най-честите нарушения са липса на плътна строителна ограда, излизане от строителната площадка на строителна техника с непочистена ходова част, замърсяване на уличните платна, разпиляване на строителни отпадъци и материали и разполагане на съоръжения по тротоари без разрешение.

Най-много нарушения за периода са констатирани в районите: „Студентски“, „Триадица“, „Лозенец“, „Овча купел“.

Съставени са 47 акта за извършени административни нарушения. От тях 23 са съставени на юридически лица и 24 акта - на технически ръководители на строежи.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Северозапад

    12 1 Отговор
    Ето го и момента да подам сигнал. На ул. Трети Март 138, гр. Монтана, детска градина Щастливо детство, част от детската градина, беше разградена, за да се построи жилищна сграда. Представете си, почнахме да бутаме детски градини, за да се строят жилищни сгради....благодарение на корумпираният ни кмет Злати Живков. Надявам се някой, който го е грижа, да направи нужното и да се спре строежа, за да си върнат площадката на децата. Приятен ден.

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    10 1 Отговор
    Тука и да пишеш,файда няма.Не бъдете мишки а се дигнете всички и прочешайте кмета
  • 3 Ломския

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Северозапад":

    В този така наречен град,навремето Кутловица,едно голямо село и манталитета там е на диви селяни,като прибавим и преселилите се торлаци картинката е пълна.
  • 4 айде бе

    0 1 Отговор
    Да не ги проверяват за бомбоубежищата,... как и защо не ги строят
  • 5 Старозагорец

    3 0 Отговор
    Да дойдат да проверят в Стара Загора до бл 65 кв три чучура север, как новия строеж отхапа от шосето, стълбите им са над бордюра и шосето, терасите са над платното за движение на автомобилите и т.н.
  • 6 маЙстора

    3 0 Отговор
    да ги видят как зидат с монтажна пяна и фуки по 5 санта хахаха.
    Теа де ги купуваат за над 900 eur ще лъхат яко
  • 7 ДНСК-МАФИЯ

    1 0 Отговор
    В кв. "Кръстова вада" на ъгъла на ул."Димитър Манчев" с "Поп Сава Катрафилов" започна строеж без наличието на канал.