Last news in Fakti

24 Януари, 2003 00:00 1 928 0

Спор за сградата на бившата военна болница в Русе

  • военна-
  • болница-
  • сградата-
  • лекари-
  • военна болница-
  • бившата военна болница
Въпросът на кого да бъдат предоставени сградите и помещенията на бившата военна болница в Русе обсъждаха членовете на Областната комисия по здравеопазване. Апетитите са на ХЕИ, на Онкодиспансера и на частно сдружение на 30 лекари специалисти. Работна група от Районния център по здравеопазване ще трябва да изготви становище за отдаването на болницата.
Според директора на ХЕИ Тодорка Димитрова, инспекцията разполага с 3 раздалечени една от друга бази, които не отговарят дори на собствените им хигиенни изисквания. За ремонта им са необходими над 400 000 лева. Желанието на инспекцията е да получи 3 етажа от военна болница или незавършения корпус до нея.
Диспансерът за онкологични заболявания се помещава в бараки, в стара сграда с протекъл покрив и без асансьор, и на 9 етаж на хирургичния блок. Необходима им е цялата сграда на военна болница, тъй като обслужват пациенти от Русенска, Силистренска и Разградска област.
Управителят на Диагностично-консултативен център 1 д-р Цветан Райчинов изложи желанието на частно сдружение от лекари специалисти да превърнат военна болница в елитно здравно заведение, отговарящо на нуждите на русенци. Там ще бъдат назначени съкратените военни лекари и ще се обслужват военнослужещи и техните семейства.
Сградата на бившата военна болница е освободена от преди повече от година. Строена е за лечебно заведение и отговаря на всички изисквания. Стопанисва се от министерството на отбраната, което закрива поделенията си в Русе. Областният управител Румен Януаров е депозирал искане за деактуване на сградата в собственост на областна управа. Ако това стане, самият Януаров ще решава кой да получи сградата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА