Last news in Fakti

9 Април, 2022 10:35 25 628 129

Руснаците продават имотите в България по икономически причини

  • черноморие-
  • руснаци-
  • имоти

Очаква се този сезон страната ни да бъде посетена от близо 50 000 руски граждани

Руснаците продават имотите в България по икономически причини - 1
Снимка: М. Богданова ©

Близо 50 000 руски граждани се очаква да дойдат в България тази година с полети през Истанбул, Дубай и Белград, част от тях с имоти в България, каза доц. д-р инж. Румен Драганов, дългогодишен експерт в сферата на туризма и преподавател, цитиран от БТА. Това обаче е минимумът, който те са постигнали през пандемичната 2020 г. - за сравнение в предходни години са били 550 000, в годините на социализма надхвърляха милион, посочи Драганов.

Макар да не разполага с точни данни, той предположи, че тези имоти в България са повече от 200 000 - не само по морето, а и във вътрешността на страната, като някои от тях са притежание и на семейства в смесени бракове.

"За някои руснаци е много добре, че имат имоти тук точно в тази ситуация, защото България е сигурна дестинация. Има и такива, които не са съгласни със случващото се в Русия и искат да се дистанцират", коментира той.

Загубен ли е руският пазар на туристи у нас? В този момент - да, категоричен е Драганов, който е директор на Института за анализи и оценки в туризма. Според него обаче пазарът със сигурност ще се възстанови, когато международната обстановка го позволи.

"Има руски граждани, които продават жилищата си, но причините са основно икономически, в никакъв случай не се базират на отношението на българите към руснаците, напротив, чувстват се много по-стабилно тук и имат много по-голямо желание да почиват тук, вместо да ходят например в Турция", показват наблюденията на Христо Николов, председател на Управителния съвет на Сдружение "С Русия за вяра, единение и култура - Несебър", в което членуват над 550 души, повече от половината от които са руснаци. Сдружението съществува от 2016 г., като първоначалната му идея е била приобщаване на руската диаспора у нас чрез различни културни чествания.

Санкциите на ЕС обаче категорично им влияят негативно. Заради забраната за полети, руснаците с имоти у нас пътуват през Турция, което много оскъпява посещенията им. Христо Николов дава и конкретен пример: "От Санкт Петербург полет през Сочи и през Турция е коствал на пътуващ 1500 евро, това е огромна сума".

Известният като "Малката Русия" квартал в Поморие пустее, а тенденцията е за продажба на наличните апартаменти в него. "В момента руска реч не се чува в града", каза за БТА кметът на Поморие Иван Алексиев.

По думите му отливът е започнал още преди две години с настъпването на пандемията и ограничаването на пътуванията. "Все по-мако руски граждани започнаха да идват, инфлацията и сриването на руската рубла също им повлия и започна този процес на продажба на апартаменти, който вече тече две, даже трета година. Основно руските граждани, които имат собственост, идват през лятото. Миналото лято и по-миналото нямаше толкова много руснаци, а заради войната в Украйна масово се продават жилища, които са тяхна собственост", посочи той.

В момента изключително малък брой руснаци са в Поморие, а като собственост в последните две-три години поне половината жилища са продадени, каза още кметът.

Наблюденията му показват, че войната в Украйна не ги е накарала да дойдат у нас и в момента по-скоро си стоят в Русия. "Зимата при нас бяха основно по-възрастни хора, пенсионери, на които климатът им понася и техните близки им помагат, но явно са се прибрали, в момента не ги виждам в града", каза Алексиев.

Има ли пазар в момента за имотите "втори дом"? И да, и не. Не липсват руснаци, желаещи да продадат собствеността си у нас, но на практика това сега е невъзможно. Такива имоти в България са притежание най-вече на средностатистическия руснак, който често е изтеглил и кредит за покупката, и са придобити срещу немалки суми, каза за БТА Гинка Тодорова, управител на Агенция за недвижими имоти "Ем Джи Естейт" (MG Estate) с офиси в Бургас и в Приморско. Обезценяването на руската рубла принуждава част от собствениците да се разделят с недвижимостите. Друг удар идва с коронакризата, а войната в Украйна окончателно изправя много от тях пред ситуация без избор.

Пътуването им до България е трудно и скъпо, за някои е проблем да обслужват кредитите си, които са в евро, има разходи за поддръжка на имот, който в крайна сметка не могат да ползват, изброява Тодорова. Така решението за продажба идва естествено, но санкциите срещу Русия и конкретно тези, свързани с разплащанията, на практика замразяват тези сделки.

По думите ѝ въпреки цялостната ситуация не може да се очаква тези имоти да бъдат купени на безценица и се предлагат на цени, адекватни на пазара в момента.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 !!!?

    99 67 Отговор
    Поредната лъжа. В официално обявена като вражеска страна на кой му е нужен имот?

    Коментиран от #115, #129

  • 3 Сесесере

    132 87 Отговор
    Ще има забрана навлизане на орки в ЕС , така, че няма да дойдат! А и никой не ги иска тук!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Слава на Русия

    81 146 Отговор
    слава на Путин!

    Коментиран от #50, #57

  • 7 сила

    114 85 Отговор
    държавата да ги конфискува.......марш обратно в степите и тундрата
  • 8 щат последен

    42 35 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    Виждал съм слугите им. Те са ми достатъчни, все дно гледам луизянски негри, само че дресирани.
  • 9 Морски

    110 79 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Такива са найстина,но не могат да се мерят със сегашните украйнски бежанци или еврейте по наглост,а и си плащат здраво за всичко.А иначе колония сме на САЩ но без облаги(завладяна територия)

    Коментиран от #35

  • 10 сила

    71 46 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    как бе,в Поморие е пълно с американски пенсионери милионери с апартаменти в тип затворен комплекс.......даже Памела Андерсън е спасителка на плажа там
  • 11 Българка

    116 87 Отговор
    Не мислите ли, че е скандално на фона на тази варварска, фашистка война на Путин в Украйна, в Поморие да има квартал "Малката Русия"? Някой замисля ли се какво би станало, ако Путин изпрати руските орди да "освобождават" тези руски хора и тая "руска" териотория? Какво чакат още в община Поморие, че не са сменили името на квартала?

    Коментиран от #67

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Продажници

    113 49 Отговор
    Българските продажни и алчни олигарси продадоха на руснаци 500 000 имота по морето. Варна, Бургас, Поморие, Несебър, Равда, Свети Влас, Слънчев бряг, Обзор, Черноморец са вече руски губернии и така поставят под пряка заплаха националната ни сигурност. На Путин може да му скимне да направи „ Договор за Дружба и сътрудничество „ и ще станем Украйна 2.

    Коментиран от #53, #94, #104, #127

  • 14 SW бай село

    62 67 Отговор
    Марш на руснаците..не ги искаме .достатъчно са ни американските почиващи. Даже на тях не можем да надмогнем ..наливат милиони долари в икономиката ни а ние за руснаците ще мислим. Минавам по черноморието и ми е едно хубаво като гледам българските хотелиери как седят и сладко си говорят с американските ни братя. Очаквам този сезон всички работещи по хотели и ресторанти да получат по минимум 5000 долара заплата месечно. А и бакшиши големи дават американските туристи. Долу Русия не ви искаме..не идвайте да ограбвате хотелиерите и работещите ни .

    Коментиран от #58

  • 15 !!!?

    100 60 Отговор
    Всички руски нацисти вън от България...начело с Митрофанова !!!?
  • 16 херистонин

    72 42 Отговор
    Много трябва да се учите от турците, САМО 7 милиона руснаци са резервирали за лятото,,че ще почиват в Турция,а за средната класа на Европа знаем, че те са редовни в Турция.

    Коментиран от #21, #63

  • 17 Дрън дрън

    41 21 Отговор
    Откриват си сметки в турската банка в Бургас и нямат никакви проблеми с кредитните и дебитните карти.
  • 18 АнтиГост

    54 18 Отговор
    И как ще дойдат тези 50 000 руснаци? С какво ще плащат?

    Коментиран от #23, #29

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    60 4 Отговор

    До коментар #16 от "херистонин":

    Къде сравняваш една държава, която никога не е била под комунизъм с нашата.....ние сме на принципа ден година храни........но после следват години глад
  • 22 Айде бе

    25 16 Отговор
    Хаха по икономически причини тъпотия пълна.
  • 23 МЕТАФОРИЧЕН ВЪПРОС....ВЪПРОС?☝

    44 14 Отговор

    До коментар #18 от "АнтиГост":

    .ДАЛИ ЩЕ ДОЙДАТ „ЕДНОВРЕМЕННО ”КАКТО В УКРАЙНА ,А🤔НА „СПЕЦИАЛНО ЛЕТУВАНЕ”
  • 24 Реалист

    14 27 Отговор
    братския руски православен народ и христичнска европа за с.. не бръснат бг то:) що така ве:)
  • 25 Хахаха

    70 40 Отговор
    И за какво са ви тия руснаци.Кадето има руснаци винаги има проблеми.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Голубой

    52 27 Отговор
    Вън всички орки от родината ни, да отиват Мухо сранск и там да се трудят за слава на фюрера си!
  • 28 ДААА

    53 30 Отговор
    ДА ХОДЯТ НАШЕНСКИТЕ ПУТЛЕРИСТИ ДА ИМ ЛЪСКАТ ЧАДЪРИТЕ

    Коментиран от #33

  • 29 Голубой

    38 11 Отговор

    До коментар #18 от "АнтиГост":

    Нинова ще им смени рублите!
  • 30 Пламен

    63 28 Отговор
    В русия подготвиха закон за конфискацията на имотите, депозитите и всякакви активи на българските граждани.
    България трябва да приложи адекватен закон.
    Всичко, собственост на руски граждани да се национализират.
  • 31 Кирил

    65 36 Отговор
    Никакви руски туристи.
    Между тях, изпращат диверсанти, шпиони, наемни убийци вагнеровци, военнопрестъпници, мародери от войните в Украйна Сирия Грузия Африка. Идва и голям криминален контингент.
    Никакви руски туристи !!!

    Коментиран от #32, #34

  • 32 Пламен

    57 22 Отговор

    До коментар #31 от "Кирил":

    Двата наши взривени склада с боеприпаси се оказа че са точно от такива, влезнали като туристи
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Сух

    33 33 Отговор

    До коментар #31 от "Кирил":

    Така е България се напълни сигурно с азовци..
  • 35 1566

    38 15 Отговор

    До коментар #9 от "Морски":

    Морски каква колония те гони? Ако станем колония и паднат визите за Америка, смятай че, всеки втори ще се махне от тука!
  • 36 Мокър

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "Сух":

    Чувал ли си за Максим

    Коментиран от #37

  • 37 Сух

    5 2 Отговор

    До коментар #36 от "Мокър":

    А ти чувал ли си за Течо
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 зевзек

    20 5 Отговор
    ако САЩ махнат визите, това ще е празник за пияните абитуренти, които два месеца след дивашкия бал, вече ще се мотат по улиците на Ню Йорк, и ще търсят работа в някой Старбъкс да ги вземат, не половината, но едно 20 процента ще заминат натам със сигурност, макар че липсата на виза до 90 дни, не ти дава право на статут и работа там
  • 40 Сух

    5 4 Отговор

    До коментар #38 от "ZOZ":

    Ето, във форума се намери и доктор психиатър. Само да ти обясня докторче, че бъркаш диагнозите. И не, объркал си се, езика ми не е груб, нито мирише на канал поради ред причини зависищи от сайта. Но ако имаш база за сравнение от устата си и успяваш да проектираш това върху другите, виж това е проблем, който истински ти пожелавам да отидиш и потърсиш помощ.. Успех!

    Коментиран от #42

  • 41 нервен ( разбивача на тролове )

    37 15 Отговор
    Държавата да им национализира имотите на тези !!!
  • 42 Баща ти

    16 3 Отговор

    До коментар #40 от "Сух":

    Пич,не знаех,че в психиатрията имате и интернет,браво,европейска работа
  • 43 Да се махат!

    44 12 Отговор
    Един да не остане, нямаме нужда от орки. Ако е вярно, че собствеността на българите в русия ще се национализира, съответно собствеността на орките в България също трябва да се национализира. СОК Камчия и лукойл Нефтохим Бургас, както и всяка една бензиностанция на лукойл също да се национализират.

    Коментиран от #51, #76

  • 44 Басаев

    30 8 Отговор
    Турция от 30 години е дестинация 1 за мародерите и любовниците на чалмите-съветските бръмтии! И след толкова мъндрисане половината алкаши са турци а останалите са им роднини! Тая година пак са там, червената армия има нужда от млади попълнения.
  • 45 Вуйчо

    35 14 Отговор
    И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща.
  • 46 Българин

    29 22 Отговор
    Да им се конфескува имотите на всички руснаци парире от тяхните имоти ще дарим на Украинските бежанци

    Коментиран от #56

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ами

    38 15 Отговор
    Въобще да не се връщат никога!Утре могат да ни заявят,че тука е "Малката Русия" и понеже им се нарушават правата, да дойдат с ракети да отстояват правата си!В Турция това няма как да стане,но у нас е не само възможно,но много възможно! Те и без това ни демонстрират превъзходство и ни третират като губерния!Само Продажник и идиот може да се прави,че не го забелязва!

    Коментиран от #55

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Komapak

    17 7 Отговор

    До коментар #43 от "Да се махат!":

    Аз съм за, но рафинерията в Бургас е нидерландска собственост в по-голямата си част. И естествено ако приемат закона за национализация имаме право на реципрочни мерки. Сиреч да обезпечим и възмездим загубеното за България в рф. Това се прави по едни странни оценки, но разбирай ще го длкараме до почти всичко.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Z....

    18 23 Отговор

    До коментар #13 от "Продажници":

    Не знам кой какво и на кой е продал,но злобари като нас ще лапат ,,черния ..и ще се топлят ,а и ще пълнят резервоари с любов към краварите,отделно това лято се очаква наплив на негра по морето.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Варна

    16 6 Отговор

    До коментар #49 от "Ами":

    Много си далеч от истината. Не им трябваме на Русич. Дори когато през комунизма се самопредлагахме.

    Коментиран от #59

  • 56 Варна

    7 5 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Ти първо се научи да пишеш. КонфЕскатор
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Майтапчия

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "SW бай село":

    Имаш разкошно чувство за хумор! Да си жив и здрав!
  • 59 Знаещ

    15 5 Отговор

    До коментар #55 от "Варна":

    Е! Не е точно така! Каращистването винаги си е вървяло с пълна сила!:) Само едно не мога да си обясня! Рускиня и българин няма проблем!:) Даже българина да не е съвсем българин!:) Докато обратното руснак и българка нещо не върви!:) Що ли?!:)

    Коментиран от #74

  • 60 Docenta

    21 6 Отговор
    Няма руснаци,няма проблем.
  • 61 Митьо

    19 6 Отговор
    Национализация. Както в Русия искат да направят с активите на граждани от неприятелски страни, в това число и Българи.
  • 62 ivanov

    10 0 Отговор
    Ауууууууууу и през Дубай и аз повярвах или се бъзикате с нас
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Джони

    14 8 Отговор
    Резервирали са на бabа ти xвърчилoтo. Ей туй pуските лизa4и сте страшна работа. Като пpъднaт ония тук се naсиpатe. Лесно е да се провери в руските медии, ако знаеш руски. Само дето такива като теб не го владеят.
    Турците очакват около 3 милона руснаци, с 1,7 милиона по малко от миналата година. Та кога викаш 7 милиона са направили резервациите?
  • 67 БАТ ВАЛЬО

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Българка":

    НЯМА ТАКЪВ КВАРТАЛ В ПОМОРИЕ - ЕДНА СЕЛСКА СГРАДИЧКА Е КРЪСТЕНА " МАЛАЯ РОСИЯ ".
  • 68 Альоша

    16 8 Отговор
    Не ни трябват, окупаторите вън.
  • 69 добри новини

    13 9 Отговор
    По-малко руснаци по-добре. Само проблеми ни създават. И са много нахални.
  • 70 еволюция в правилна посока

    11 15 Отговор
    Руснаците и по времето на социализма и след това бяха най-бедните туристи. За съжаление нашите курорти бяха построени за такива бедни туристи и затова събираме бедната паплач от Европа. Самото отсъствие на руски туристи е добра новина, защото курортното дело ще се насочи към по-стойностен сегмент на туризма.

    Коментиран от #93

  • 71 ко тана?

    10 4 Отговор
    Щяха да ни изкупуват. Най-бедните според Слави. Сега приемаме Украинци. После бедните българи ще приемат Руснаци. Трябва да са ни вечно благодарни че и през 1920 те ги хранихме и през 1942-45 не изстреляхме един куршум по тях. Сега Бабет е застанала като Матросов на амбразурата да ги брани. После пак ще ги спасяваме. Трябва като видят да преминава българин да стават на крака и да свалят шапка.
  • 72 Jacques Yves Moineau

    8 1 Отговор
    Да ги махат!
  • 73 Черноморец Храбър

    12 3 Отговор
    Изродите по БГ-лай- номорието е крайно време да бъдат принудени да събарят боклуците, които настроиха!
    Как? Както в Испания! С непосилни данъци! По-точно - с реални!
    Ако глу- павите гърци не бяха се вързали на "пандемията", вече и цига- нозите нямаше да стъпят по нашето "море"!
    Но, надявам се, още тази година, нещата да започнат да си идват на мястото - на море в Гърция, по-бедните - в Турция и никой тук!
    А "имотите" по морето - скоро ще са по 2 за лев! Не само заради руснаците...
  • 74 Свидетел

    7 7 Отговор

    До коментар #59 от "Знаещ":

    Имам колежка женена за руснак. Живеят в София. Имат две прекрасни малки дъщери. И като че ли се обичат.
  • 75 ДЯДО ПОП

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Не гони "властелините на планетата" - после кой ще ни прави френски целувки !!?
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 АТАКА

    3 5 Отговор
    Трийте, чираци, духачи нещастни от "факти"- освен да забърсвате, друго не можете !!!
  • 85 Хост

    9 4 Отговор
    С удоволствие ще си купя някой имот каш от руснаците вместо да го забивам в софийски коптор..
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Урюрвкос

    6 1 Отговор
    имаше влак навремето но украинците го забраниха, след това измениха маршрута през Варшава и Белград но пък трябват шенгенски визи и също спря. Проекта трите морета окончателно ще изолира руските граждани към нашето черноморие.
  • 89 Решетников

    6 2 Отговор
    Една добра новина
  • 90 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Естествено, че по икономически причини – никаква политика !!
  • 91 Сър Пичук

    6 0 Отговор
    Като не може със самолети, руснаците могат да пътуват и с кораби, все пак разстоянието не е толкова голямо. Проблемът е, че сме обявени за неприятелска държава и самите те ще имат проблеми със собствената си държава, идвайки у нас. Ще имат и проблеми с валутата, освен ако имат сметки в неруски банки.
  • 92 Аз, мойто мене, един друг и още двама

    6 0 Отговор
    Супер. Да се махат всички и да не идват повече. Пък Путин забранил влизането на българи в Русия, а 50000 от тия щели да посетят България
  • 93 Морски

    8 7 Отговор

    До коментар #70 от "еволюция в правилна посока":

    Селско плямпало, руснаците през последните 20 г, са най добрите клиенти по черноморието. Няма ли англичани, скандинавци и най вече руснаци сезона ще е мижав. Със поляци на социални помощи, мамалигари и украински бежанци сезон не става,,, само емитация. На кой ще продаваш тогава,, доматито,, бе селски тарикат

    Коментиран от #102

  • 94 З 12

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Продажници":

    Не само олигарси продават, обикновени хора също. В Драгалевци е същото-продадоха земите от прадедите си, а сега мрънкате, че е пренаселено, че няма канализация и т. н.
  • 95 Някой

    8 1 Отговор
    Виижте, бил съм близо до нещата във тъй наречените второ жилище във България за руснаците. Те не купуват и продават сега своите имоти а още от 2018,,2019г, и причините са много и ето някои от тях1,, Сградите са правени едно към гйотере и почнаха да се саморазрушават/пример,, когато вали водата от покрива на 6 етажна сграда прокапва и на първият етаж/2,,Така наречвната такса подружка или рекет/10,,12,,евро за квадрат нез значение жилиже, панорамна тераса или двор/ парите се вземат и само се маже отгоге отгоре за камуфлаж3,, Имаш свой имот но май не разполагаш изцяло със него. За да посетиш своето жилище трябва месец предо това да съобщиш че идваш, ако дойдеш ей тъка когато ти скимне няма да те пуснат във собсъвеният ти имот за който си броил пари и за който имаш и натуриален акт. На всякъде по тези комплекси има табели штрафт/наказание/ако само мръднеш на сантиметър всърани от начертаните правила, да не говоря за баснослпвните суми за ток и вода защото 90% от тези кпмплекси нямат акт 16 и всичко се плаща на калпак на промишлени цени. На тези условия и куче да вържеш ще скъса синджира. Сега руснаците си имат вече Крим. От Крим до Сочи имат толкова голяма брегова ивица на черно море че не им трябва да ги тормпзят и ограбват. Помнете ми думата, тези техни апартаменти същите тези дето ги рекетираха сега ще им заграбят имотите и ще ги продадат на други будали
  • 96 Збигнев Бжежински

    1 0 Отговор
    Драганов-марш дърта корво
  • 97 гошо

    3 4 Отговор
    Вън всички ватници.Забрана да влизат в България.

    Коментиран от #124

  • 98 ЩО КРИЕТЕ ЧЕ ПУТИН Е ЗАБРАНИЛ НА РУСНАЦИ

    3 3 Отговор
    ДА ИДВАТ В БЪЛГАРИЯ ?

    Коментиран от #106, #128

  • 99 Пантуди

    3 1 Отговор
    Питам Аз, кой промени така законите, та хора без БГ гражданство да могат да купуват имоти в България, а? Тази земя с кръв се е защитавала, но не с кръвта на евроатлантическите джендъри! Предлагам всички участвали в това национално предателство да бъдат назовани и съдени! За такива престъпления няма давностен срок!

    Коментиран от #101

  • 100 7386

    0 0 Отговор
    Милена не харесва това.
  • 101 уточнител

    3 1 Отговор

    До коментар #99 от "Пантуди":

    Първо Жан Виденов въведе българско гражданство за чуждестранни инвеститори. За чуждестранен инвеститор се считаше човек инвестирал повече от 10000 /десет хиляди/ долара. Получаваха паспорт и можеха да купуват земя. Това са арабите и най-вече Сирийците които отвориха магазинчета в големите градове. След това Сергей Станишев внесе поправки при които чожеше да се изкупува земеделска земя и нямаше нужда от български паспорт. Можеше да бъде организация. Банка например.
  • 102 камариерка

    4 2 Отговор

    До коментар #93 от "Морски":

    Като дойде рускиня се хващаме на бас кога ще си загуби кольцото. Ще отиде да се оплаква че камариерката и е откраднала пръстена за да и излезе курорта на половин цена.
  • 103 Трябва да бъдат

    4 3 Отговор
    национализирани в полза на държавата!

    Коментиран от #122

  • 104 Може да се каже,

    7 2 Отговор

    До коментар #13 от "Продажници":

    че прости и алчни българи русофили продадоха цялото Черноморие на руските натрапници, а те с наглост си кръстиха квартали молоя россия ! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ РУСКИ НАТРАПНИЦИ, ТУК НЕ СТЕ ДОБРЕ ДОШЛИ!

    Коментиран от #121, #126

  • 105 Важното е да си плащат...

    7 0 Отговор
    Сметките, местните данъци, ремонтите и да спазват законите. Така разбирам аз дружбата с чужденци !
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Bulgaria

    3 6 Отговор
    Да се махат от Родината

    Коментиран от #120

  • 109 Гост

    1 0 Отговор
    Късно. След повишаването на данъците в някои населени места, особено тлъстите данъци в курортните градове не ме привличат с нищо, че да си троша парите в тамошни имоти. Само данъка и такса смет плюс такса поддръжка ми излизат на година, колкото ми е почивката на цялото семейство на семеен хотел.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Много добре

    1 4 Отговор
    И един не ни трябва от ТИЯ.Като дойдат на морето голямо самочувствие.Цяла година събира от закуски да се прави на голяма работа.Я марш в СИБИР.

    Коментиран от #125

  • 112 ватавън

    0 3 Отговор
    не ни трябват ватници , всички руски имоти трябва да бъдат национализирани , пълна забрана за влизане на руски варвари

    Коментиран от #117, #118, #119

  • 113 Супер

    0 2 Отговор
    Ще си взема евтин апарт по морето. Супер

    Коментиран от #116

  • 114 Махнете кучетата от плажовете

    1 0 Отговор
    Започнете да приемате плащания с карта Mir и ще дойдат още.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Обаче

    0 0 Отговор

    До коментар #113 от "Супер":

    Тщва не е възможно
  • 117 Пълна Забрана

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "ватавън":

    На влизане "цивилни" бежанци .
  • 118 Обаче

    0 0 Отговор

    До коментар #112 от "ватавън":

    Смесени семейства също?
  • 119 Ако

    1 0 Отговор

    До коментар #112 от "ватавън":

    В Русия да национализира собствеността на всички украинци ги наричат ​​националисти?
  • 120 Ukraina

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Bulgaria":

    Елате в родината-Украйна!
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Ya-ya

    1 0 Отговор
    Необходимо е напълно да се анексира Украйна и да се оставят злите коментатори да останат в България.
  • 124 Ха=ха

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "гошо":

    И укро-тулупи!
  • 125 Обаче

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Много добре":

    Отидете сега на море, всички плажове са замърсени от "цивилни" бежанци.
  • 126 Продажните русофили се раздават

    2 0 Отговор

    До коментар #104 от "Може да се каже,":

    Безплатни къщи за цигани и турци в изчезващи български села?Не, това са демократи, не е имало цигани и турци в българските села при комунистите, а селата процъфтяват.
  • 127 Брокер в Слънчев бряг

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Продажници":

    Не си придавай важност, Кой ще те напада за едни грозни кооперации с висящи климатици и гащи по фасадите. Техните имоти са едни студиа от гипсокартон гледащи много често към депо за строителни отпадъци или автосервиз, за по 20-30 хиляде евр, продал съм десетки да не кажа 100 чак е срам какво сме им продавали Иди да видиш имотите в съседни държави. Хората си живеят мирно и културно, наливат пари в продънената ни икономика. Кой друг ще дойде тук, британците и ирландците избягаха.
  • 128 Брокер в Слънчев бряг

    2 0 Отговор

    До коментар #98 от "ЩО КРИЕТЕ ЧЕ ПУТИН Е ЗАБРАНИЛ НА РУСНАЦИ":

    Направил им е услуга. Тук ги дерем 25 лв за чадър и 2 шезлонга чак и до 50 за плаж с отпадни води а в Гърция са безплатни, с консумацията, взимаме фрапе за 2.50 евро и коктейл за 4 евро, последните 5 години само там ходя. А на Смрадоморието не стъпвам, 10 години съм продавал продукт-боклук на хората. 100 лв за картонено студио в Созопол, срамота, в Гърция и апартаменти и хотели са по-евтини а за сравнение на услугата изобщо няма да говорим.
  • 129 Гангстерски евродепутати

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "!!!?":

    Е да да ти така говориш ама не забравяй че в съединените щати който е най вражеската страна на Русия живеят над половин милион руснаци така че не говори много