Last news in Fakti

13 Април, 2022 16:37 2 976 1

БГСКЛАД организира трета международна конференция

  • бгсклад-
  • конференция-
  • логистика

Коронавирусът и войната в Украйна промениха пазара на логистични площи

БГСКЛАД организира трета международна конференция - 1

Г-н Митев каква е ситуацията на пазарът на складови и индустриални имоти към момента?

Пазарът вече 2 години е много различен. Смениха се доста приоритети за доставки и съхранение. Два големи фактора повлияха. На първо място кризата вследствие на коронавируса и на второ място войната в Украйна. Ние от БГСКЛАД редовно изнасяме информация в медиите. Присъствието ни във всички основни градове ни прави точен и коректен барометър при отразяването на промените.

Много цени на различни продукти се вдигнаха. Цената на желязото и горивата главно повлияха върху строителството а и оттам на пазара.

Как точно и какво да очакваме? Има ли още други фактори влияещи на пазара в България и Европа?

Ще потърсим отговори на организираната от нас „Трета международна конференция за индустриални имоти БГСКЛАД-2022“. Конференцията ще се проведе на 10 Май 2022 г. от 9:00 часа в гр. София в „Интер Експо Център“, зала „Витоша“, бул. Цариградско шосе № 147.

Защо решихте след две години прекъсване отново да направите конференция?

Много се двоумях, но аз и екипът на БГСКЛАД взехме решение да организираме конференцията. По време на пандемията проведохме онлайн конференция, но за мен живият контакт е водещ в подобно събитие.

В процес на разговори и дискусии по време на събитието, както и в паузите се раждат много ползотворни идеи, както и предложения за сделки. Имаше доста запитвания от инвеститори за следваща предстояща конференция, но предвид мерките от Ковид бяхме решили, че ще направим събитие в първото удобно време без рестрикции.

Искам да изкажа големите си благодарности на г-жа Мирослава Александрова от „Глориент“, „Ист ринг“, също така и на генералният ни спонсор г-н Георги Вълканов „Дт логистичен парк“.

Изказвам благодарности и към всички останали спонсори, медийни и стратегически партньори.

Спонсори: „Ист Ринг София“, „Глориент Инвестмънт БГ“, „СТАД“, „Евромаркет Кари“ АД, „Кордеел Бългрия“ ЕАД, „Парк индустрия София-изток“, АД, „Търговски център Европа“, „Логистичен парк София“, „Сико Логистик“.

Стратегически партньори: „НСНИ“ , Камарата на строителите в България“, „Националната асоциация на строителните предприемачи в България“ , „Арго Прима“ ЕООД , Охранителна фирма „Скорпио“, телевизия „Планета“,

Медийни партньори: „Industrialinfo.bg“, „Имот.бг“, „Логистика.бг“, телевизия „Планета“, „Имоти.нет“.

Каква е основното тема и акценти на конференцията?

Основна тема в конференцията е как се промени пазара на складови и индустриални площи след Ковид пандемията и как ще повлияе войната в Украйна.

Акценти в събитието са:

- Пазарът в страната и в Европа по време и след Ковид пандемията

- Пазарът на индустриални имоти през погледа на БГСКЛАД

- Топ брокери – консултантите на индустриални имоти в България

- Развитие на големите индустриални, логистични паркове и бази в България

- Пазарът на индустриални имоти в Централна и Източна Европа и съседните държави

- Бъдеще на пазара през погледа на фирмите, занимаващи се с оборудване и услуги за индустриални имоти

Какво да очакват посетителите на събитието, интересни лектори?

Посетителите могат да очакват интересна и полезна информация за развитието на пазара в страната и Европа. Държавни институции, големи логистични компании, чуждестранни гости и много други ще разкажат за опита, предизвикателствата и перспективите пред себе си, развивайки своя бизнес у нас и в чужбина. Топ консултанти от сферата за индустриални имоти в България се очаква да се включат с лекции, за да споделят информация за формирането на цените, за търсенето и предлагането на имоти, и с това да очертаят основните тенденции и предизвикателства пред българския бизнес.

Разбира се, както при всяка наша конференция гостите ще могат да гледат видеопрегледа на пазара, направен от всички основни офиси на нашите партньори на от цялата страна.

Поканени са интересни, български и чуждестранни лектори от следните страни:България, Румъния, Гърция, Турция, Чехия, Словения, Унгария, Молдова, Полша.

От България са поканени: Никола Зикатанов /„АИКБ“/, Любомир Николов /„Колиърс Интернешънъл“/, Жоро Ангелов, /„Фортън“ АД/, Добромир Ганев /„НСНИ“/, Арх. Любомир Станиславов, /„Аутомотив Клъстер България“/, Мирослава Александрова, „Ист ринг София“, „Глориент Инвестмънт БГ“/, Веселин Шиваров /„Сико Логистик“/, Даниела Бойчева, /„Си Ти Пи Инвест“/, Спас Шопов, /„Парк индустрия София-изток“, АД/, Георги Вълканов, /„ДТ логистичен парк“/, Георги Шопов, /„Националната асоциация на строителните предприемачи в България“/, Цветан Петров, /„Иво Петров архитекти“/, Иво Трингов, /„Кордеел България ЕАД“/, Ангел Ангелов, /„Евромаркет Кари“/, Илиян Терзиев, /„Камарата на строителите в България“/.

Интригуващи се очаква да бъдат презентациите Якоб Холек от компания „108 AGENCY“ с офиси в Чехия, Словения и Унгария /правил сделки за Амазон, Али Баба, СТП, Голдман и други големи логистични проекти/.

От Турция Хакан Исметотлу ще ни разкаже интересни факти при консултанската му работа, реализирал доста големи и интересни проекти в страната си.

От Румъния с подробна информация за пазара ще ни зарадват Костин Баника от „JLL“, Мариан Орсу от „Dunweell Industrial Brokerage“ и Калин Антон от ACE Development, PNK Group. Интересна презентация очакваме и от Сергей Годзила – Молдова, работещ на Молдовския, руски и немски пазар.

Как могат да се регистрират посетителите. Има ли намаления за по-рани регистрации?

Посетителите могат да видят точната програма към всеки един момент и да се регистрират като следват този линк:

https://bgsklad.bg/conference/

За регистриралите се до 1-ви май има намаление на цената - 20%.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.