Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Април, 2022 15:37 4 314 15

Имоти за милиони лири попаднаха под санкциите срещу Русия

  • русия-
  • олигарси-
  • великобритания

Десетки олигарски притежават имоти за около 800 млн. паунда във Великобритания

Имоти за милиони лири попаднаха под санкциите срещу Русия - 1
Снимка: Shutterstock

През последните две десетилетия т.нар. олигарси, които се смятат за близки до Кремъл, инвестираха много в луксозни имоти извън Русия. Разследване на BBC разкрива, че много от тези хора смятат Великобритания за свой дом. И така, сред имотите, закупени от хора с връзки с руския президент Владимир Путин, има селски имения за милиони долари в Южна Англия и луксозни апартаменти в най-скъпите райони на Лондон.

Общо САЩ, Обединеното кралство и ЕС са санкционирали над 1000 руски физически и юридически лица, на повечето от които са им наложени забрани след нахлуването на Русия в Украйна. Целта на санкциите е да ударят руската икономика и да накажат самия президент Путин, неговите висши служители и хора, които се възползват от режима на Путин.

Още новини от Украйна

В резултат на това активите на тези, които са свързани с най-близкото обкръжение на Путин, са проверени по целия свят.

Както показа разследването, идентифицирането на истинските собственици на британски имоти често се усложнява от факта, че тези хора притежават жилището или къщата чрез фиктивни компании, регистрирани в офшорки.

За да разбере кой какво притежава, ВВС е разгледала публично достъпни офшорни документи, записи в поземления регистър на Великобритания и съдебни документи, както и предишни доклади по темата.

Сред недвижимите имоти, свързани с руски граждани под санкции, има портфолио от недвижими имоти на стойност 230 млн. паунда (302 млн. USD) на Роман Абрамович. Викторианско имение на стойност 65 млн. британски лири в северен Лондон с разрешение за планиране на стая за пури и винарска изба. Имението в Съри в центъра на процес с участието на бившия спаринг партньор на Путин по джудо.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    20 5 Отговор
    Ще им раздам вили в Мариопол за компенсация.
  • 2 ха ха хааа

    13 14 Отговор
    Англетата да пуснат в тези имоти украински бежанци ... Та да и е гадно , на колхознята ..🤭😁
  • 3 да питам

    8 8 Отговор
    Колхознята изчезна нещо ... Сигурно са положили ошанки , за следобедна дрямка , що нощес са на "работа" ...🤭😁
  • 4 Legasu

    7 3 Отговор
    Демокрация
  • 5 BOB

    13 2 Отговор
    ПРОБЛЕМА СИ Е НА ОЛИГАРСИТЕ ПАРИТЕ СА СИ ТЕХНИ ДА ЗНАЯТ ЧЕ ДУМАТА ДЕМОКРАЦИЯ НЕ ОЗНАЧАВА СВОБОДА УРОК ЗА СЛЕДВАЩИ ОЛИГАРСИ
  • 6 Узаконена кражба

    16 1 Отговор
    Периодично се краде яко, под различен предлог. Но кражбата си е кражба. Така се трупа богатство. Но хаир от такова нещо няма.
  • 7 В.В.П.

    14 2 Отговор
    Това е кражба ,грабеж от юридическа гледна точка.БОЛШЕВИШКО ИЗДЕЛИЕ .Руснака го боли куу.рраа.за олигарсите .Ако бяха вложили парите в своята държава ,можеше да е другояче ситуацията..
  • 8 Ако са гледали..

    9 3 Отговор
    Видеото по ютюб на Владимир жириновски отпреди 20 години е можело да си продадат имотите в Англия и във всички англосаксонски държави .понеже той е пророк и е предрекал войните и вирусите и коварството на евреите 😇

    Коментиран от #10

  • 9 Руският народ приведства

    11 3 Отговор
    подобни правилни действия! Време е и на тиквата и тиквениците да му вземат имотите. Сигурно либерастията много ще страда?!

    Коментиран от #12

  • 10 Какъв Жириновски

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ако са гледали..":

    Преди няколко години Путин им даде данъчна и съдебна ваканция на всичките руски крадливи либерасти и ги предупреди, че е близо времето, когато ще им вземат всичко. Ето то дойде.
  • 11 Хихихи..

    7 2 Отговор
    Каква е ползата да имаш замък,ако нямаш чувал ПШЕНИЦА,да си я смелиш и да си изпечени един ХЛЯБ?!
  • 12 Абе ,

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Руският народ приведства":

    Сички ли сте учили у килийни училища ...
  • 13 ИНТЕРЕСНО☝

    5 2 Отговор
    В РУ.ИЯ ИМА 400 български фирми в България има 4000 РУ.КИ фирми🤔🤔🤔
  • 14 Вуйчо

    1 3 Отговор
    Русия да върне ядрените оръжия които Украйна и предава 1994 съгласно договора от Будапеща
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.