Last news in Fakti

20 Април, 2022 19:25 10 910 0

Безвъзмездно прехвърляне на имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • промени-
  • статут

Промените са във връзка с изграждането на пътната инфраструктура на страната

Безвъзмездно прехвърляне на имоти - 1
Снимка: БГНЕС

С решение на Министерския съвет се отчуждават имоти - частна собственост в община Ихтиман за изграждане на участък Елин Пелин - Ихтиман от обект „Модернизация на железопътната линия София - Пловдив: жп участъци София - Елин Пелин и Елин Пелин - Септември“. Имотите се намират в землищата на селата Бузяковци, Веринско и Живково. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти, са предвидени в договора за безвъзмездна финансова помощ за проект „Модернизация на железопътната линия София - Пловдив: жп участък Елин Пелин - Костенец“, финансиран от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 - 2020“. Бенефициент по него е Държавно предприятие „Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството одобри отчуждаването на имоти - частна собственост за изграждане на пътни надлези за жп участък Пловдив - Бургас. Те попадат в землищата на селата Мирово и Опълченец, в община Братя Даскалови, както и в селата Горно Ботево, Дълбоки и Михайлово, в община Стара Загора. Средствата за обезщетяване на собствениците, респективно правоимащите лица на засегнатите имоти - частна собственост, са за сметка на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. Решението може да се обжалва пред административния съд по местонахождение на имотите в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересуваните лица по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на двеста тридесет и два имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Чирпан и на селата Свобода, Рупките и Малко Търново, община Чирпан, област Стара Загора. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - фаза 2“, за изграждането на Позиция 5: „Модернизация на жп участък Оризово - Михайлово”.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на двадесет и седем имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Карнобат, село Венец, село Церковски и село Кликач, община Карнобат, област Бургас. Това ще позволи реализацията на национален обект „Рехабилитация на железопътния участък Пловдив - Бургас - фаза 2“, за изграждането на частта, обособена в Позиция 2: „Премахване на прелезите и изграждане на надлези/подлези за жп участък Пловдив - Бургас“.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на седем имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Сливница, община Сливница и град Драгоман, община Драгоман, Софийска област. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътната линия София - Драгоман“, участък Разделен пост Петърч - Драгоман от проект „Модернизация на железопътната линия София - Драгоман, част от Трансевропейската железопътна мрежа“.

Правителството предостави безвъзмездно на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) управлението на два имота - публична държавна собственост. Те са разположени на територията на град Сливница, община Сливница, Софийска област. Това ще позволи реализацията на национален обект „Модернизация на железопътната линия София - Драгоман“, участък Разделен пост Петърч - Драгоман от проект „Модернизация на железопътната линия София - Драгоман, част от Трансевропейската железопътна мрежа“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА