Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Април, 2022 12:43 5 271 5

Ръст на наемите заради руски и украински бежанци

  • турция-
  • курорти-
  • наеми

Имоти се отдават само на краткосрочен принцип

Ръст на наемите заради руски и украински бежанци - 1
Снимка: М. Богданова ©

Почиващите вече търсят настаняване в курортите на Турция, за да прекарат лятната си ваканция. Лихвите обаче се повишиха рязко. Средният наем на апартамент в туристическия център на Бодрум на брега на Егейско море е близо 2000 USD на месец към днешна дата. В Алачати и Чешме наемът за обикновен ваканционен имот е около 410 USD на месец, а за вила 10 250 USD на месец. В Каш наемането на вила ще струва 270 USD на ден.

Наемите се покачват и в южната провинция Анталия. Но причината за този растеж не са почиващите, а напливът от руснаци и украинци, които се местят тук след началото на войната в Украйна. „Търсенето вече е огромно. Наемодателите не са склонни да отдават имота си под наем дългосрочно, а само на сезонна или месечна база. Наемът варира в зависимост от местоположението и близостта до плажа“, казва Сюха Кумбасар, консултант по недвижими имоти в Бодрум.

Още новини от Украйна

Местните агенти по недвижими имоти говорят за единични случаи на собственици на вили, които искат колосални суми, за да останат в имота им. Така, според експерта по инвестиции в недвижими имоти Вели Армаган Акюз, в Бодрум собственикът може да поиска 100 000 USD до 270 000 USD за луксозна вила в разгара на сезона.

„В Алания наемите са се увеличили със 100% през последните два месеца. Наемодателите предпочитат чужденците пред местните клиенти, защото знаят, че чужденците ще приемат всички условия, като наем и депозити, които те поставят”, каза Юмит Бесер, консултант по недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мими

    16 1 Отговор
    а има ли ръст на комисионните? как е хавата?
  • 2 Грульо

    30 1 Отговор
    Тез цени не са за обикновен бежанец, а за жени на депутати с милиони долари в куфарите.
  • 3 В България

    7 3 Отговор
    Какво е положението?
  • 4 5534

    4 2 Отговор
    И руски бежанци ли има ?
  • 5 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 3 Отговор
    ЧУДНО , ЗАЩО И РУСКИ БЕЖАНЦИ....... НАЛИ ПРИ ПУТЛЕР Е РАЙ ....... НИКОЙ НЕ БЯГА ОТ ХУБАВОТО..... ФАКТ !