Last news in Fakti

2 Май, 2022 21:15 3 028 7

Протест срещу поредното застрояване

  • пловдив-
  • застрояване-
  • протест

Граждани искат оставката на главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов

Протест срещу нов строеж в "Кючук Париж" организират жители на район "Южен", научи Plovdiv24.bg. Тoй е заради терена на ул. "Асен Христофоров", който предстои да бъде презастроен. Намира се между блоковете с номера 1111, 1115 и 1113. Събитието ще се състои на 3 май, между 17:00 ч. и 18:00 ч.

"Искаме оставката на главния архитект на Пловдив Димитър Ахрянов. Протестът не е само, за да спрем застрояването, но да бъде оправена изобщо инфраструктурата, в квартала - водния проект, паркове, детски градини и др. Протестът от строителната площадка ще се пренесе на бул. "Александър Стамболийски" в час пик с цел гражданско неподчинение", гласят в социалните мрежи организаторите в протеста.

"Проблемът датира от юли 2008 г., не мога да знам какво се е случило преди 14 години", обясни пък районният кмет Костадин Язов.

Разбрал за проекта през 2019 г., когато е бил внесен в голяма община, и през 2020 г. възразил относно параметрите за озеленяване. След неговата реакция ЕСУТ на община Пловдив върнал проекта със забележки, но през февруари 2022 г. промененият проект е одобрен и е издадено строителното разрешение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софийски фашист

    2 12 Отговор
    Това не е обикновен строеш,а филтрационен лагер за русофили
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахаха..

    13 0 Отговор
    32 календара само с едни ялови протести се самозалъгваме,с тях и ще се наврем под буците.Болката е най-добрият учител.Като ни заболи съвсем Истински,тогава ще дойде Промяната!
  • 4 един от многото

    11 0 Отговор
    В Пловдив са полудели да строят , не само в това между блоково пространство се строи , подготвен е и терена срещу паркинга на Кауфланда и Лидъла , също в Кючука. Пазара на Каназирска в началото на бул "Стамболийски " също е изринат и ще се строи , на Сточна гара след три години застой се пръкнаха две тежки машини. На стадион "Тодор Диев" също изсякоха , де що има дърво и зациклиха. Изобщо Филибе строи здраво , нищо че блоковете са нацвъкани един до друг по почина "На една ръка разстояние".
  • 5 ББ от Банкя

    5 1 Отговор
    Шшшът че пляс, строи моя донор на чекмеджетата- мамин Тотьо
  • 6 £€¥√

    6 0 Отговор
    Чудя се кога ще започнат да строят в река Марица 😁
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.