Last news in Fakti

4 Март, 2003 00:00 460 0

Кметовете на общините се нуждаят от 100 млн. лв., за да покрият стари борчове

  • дейности-
  • общините
Общините искат 50 млн. лв. от държавния бюджет до края на март, за да погасят с тях наследените от 2002 г. дългове в образованието, здравеопазването и други държавни дейности. Кметовете искат още 50 млн. лв. да им бъдат отпуснати до края на април, за да покрият и задълженията в общинските дейности. Писмо с тези искания ще прати Националното сдружение на общините до премиера Симеон Сакскобургготски.
Сдружението обмисляло как в рамките на закона да ограничи и спре дейността на детски градини, училища и здравни заведения, ако държавата не погаси натрупаните стари задължения на общините. В писмото до премиера кметовете ще настояват да се осигурят изцяло парите за издръжка на държавните дейности, а не само 50% от тях, както е предвидено към момента. До 10 март управата на сдружението ще разполага с обобщена информация за финансовото състояние на всички общини в страната. "Според приетите на последното заседание решения настояваме тези данни да бъдат обсъдени на съвместно заседание с правителството", казал кметът на Велико Търново Румен Рашев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА