Last news in Fakti

26 Май, 2022 13:42 9 159 4

Съседите с нови правила

  • турция-
  • временно пребиваване-
  • имот-
  • покупка-
  • условия

Желаещите документ за пребиваване в Турция трябва да инвестират минимум 75 000 USD в имот

Съседите с нови правила - 1
Снимка: Shutterstock

Последното решение на Президиума на Турската агенция по миграцията недвижимите имоти гласи, че чужденците, които желаят да документ за временно пребиваване на територията на Турция, трябва да инвестират минимум 75 000 USD в имот в някои от 30-те мегаполиса на южната ни съседка или 50 000 USD в останалите градове.

Чужденците имаха право да живеят в страната за не повече от 3 месеца според предишното решение, което варираше в зависимост от вида на закупения имот. Съгласно действащото законодателство на чуждестранни граждани, които купуват недвижим имот, се издава разрешение за пребиваване за срок до 2 години.

От 5 май 2022 г., ако инвеститор или неговото семейство иска да получи разрешение за пребиваване в Турция за покупка на недвижим имот, трябва да се увери, че закупеният от него имот е на стойност най-малко:

* 75 000 USD или повече, ако се намират в един от 30-те метрополни района на Турция;

* 50 000 USD или повече, ако се намират в един от останалите 51 малки града в Турция.

Изискването ще важи за всички райони в тези градове, което означава, че чуждестранните граждани ще трябва да си купят жилище например в Бодрум или Фетие на стойност най-малко 75 000 USD, тъй като те са под юрисдикцията на Столичната община Мугла.

Списъкът от 30 града, които се считат за „големи“ и включват закупуване на недвижими имоти на стойност най-малко 75 000 USD, включва такива места като Анкара, Анталия, Истанбул, Измир, Мерсин и Мугла.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    8 7 Отговор
    Правилата нови,табиетите стари,чалмата същата..Само от Московеца им треперят шалварките,от никой друг..

    Коментиран от #4

  • 2 Брендилия

    6 0 Отговор
    Да бе! Брендо м.06.2021 е заплатил 305 000 долара за турски паспорт
  • 3 Така се пази територия

    9 0 Отговор
    А тук си продадохме земята на който я поиска.
  • 4 Турчина

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи..":

    Защо пишеш от мое име ве ганьо кой ти е казал ,че ме е страх от московлията аз съм турчин и не ме е страх от никого страх ме е единствено от моя създател всевишния АЛЛАХ