Last news in Fakti

13 Май, 2003 00:00 676 0

СОС не отпусна имот на Костова

  • жилища-
  • българия-
  • бъдеще-
  • фондация
Фондация "Бъдеще за България" на Елена Костова няма да получи право на строеж за изграждане на двуетажна жилищна сграда от 270 кв. м в квартал Красно село срещу жилища, решиха вчера столичните общински съветници. Решението в полза на фондацията не успя да събере квалифицирано мнозинство, тъй като само 24-ма съветници гласуваха "за", двама бяха "против" и 12 се въздържаха. В момента "Бъдеще за България" ползва тенискорт в същия общински имот. Предложението да се предоставят имоти на фондация "Бъдеще за България" е нормално, общината подпомага всички, които работят за децата и инвалидите, нямат значение политическите пристрастия, коментира председателят на СОС Антоан Николов.
Съветниците гласуваха фондация Център за икономическо развитие да вземе терен в кв. Гео Милев, където да постои административна сграда от 610 кв. м. В замяна то ще даде на общината равностойни жилища. Предложението за замяната е внесено от програмния директор на Центъра за икономическо развитие Димитър Ивановски, съпредседател на ЦИР е бившият министър на промишлеността Александър Божков. По същата схема жилища срещу земя преди време право да построи кортове в София получи Юлия Берберян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА