20 Май, 2003 00:00 422 0

Стопаните на пясъчните ивици се задължават с депозит до 1000лв. да осигурят чисти плажове

  • които-
  • управител
Плажовете по Северното Черноморие ще се дават за стопанисване срещу парична гаранция през тази година. Това съобщи областният управител на Добрич Иван Иванов. От 200 до 1000 лева задължителен депозит ще внесат наемателите, за да не зарежат водноспасителната дейност по средата на сезона., Депозитът от 1000 лв. едва ли ще помогне българските плажове да придобият по-чист видМярката е и срещу недобросъвестни стопани, които оставят цели бунища на брега след себе си. Сумата ще бъде възстановена след оглед на комисия в края на септември, когато изтича срокът за наемане на плажовете.
По закон тяхното отдаване е безвъзмездно, но фирмите трябва да отговарят на няколко условия - да са си платили данъците, да са регистрирани като търговци и да осигурят медицинско обслужване и охрана. Комисия, назначена от областния управител на Добрич, е класирала 32 оферти за 14 свободни плажни ивици по Северното Черноморие. Както години наред, така и сега за 4 от тях в Шабла и местността Иканталъка няма нито един кандидат. Кметовете ще трябва да обезопасят неатрактивния бряг там. Затова пък има наплив от 7 фирми, които искат да вземат плажа пред международния младежки център в Кранево. За плажа в Болата, който се дава за първи път, се състезават 3 оферти, а за централния плаж в Каварна - 5. Има двама кандидати, които участват с подставени лица и най-вероятно ще бъдат декласирани, заяви областният управител. Класацията на офертите е изпратена на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски, който ще определи наемателите през новия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА