Last news in Fakti

16 Март, 2010 00:00 1 130 0

Разрешиха продажбата на имоти в "Бодрост" и "Септемврийче"

  • застрояване-
  • които-
  • двете-
  • земята-
  • продажба
Общинският експертен съвет по устройство на териториите прие на свое заседание днес проектите за регулация и застрояване на вилните зони в местностите “Бодрост” и “Септемврийче”, съобщиха от пресцентъра на кметска администрация. След публикуването им в Държавен вестник започва и реалната продажба на земята в двете местности.

174 са обособените в зоните самостоятелни урегулирани поземлени имоти със запазване на режима на застрояване на съществуващите вилни сгради и възможност за ново вилно застрояване. 131 от тях са на собственици, които получават правото да закупят земята на цена от 43 лв./кв.м., определена с решение на Общински съвет - Благоевград от 5 март тази година. 43 са незастроените УПИ, те ще бъдат обявени за продажба на търг при начална тържна цена 57,34 лв./кв.м. без ДДС.

Проектите за регулация и застрояване в двете вилни зони предвиждат максимална височина на застрояване 7 метра, изискванията са площта за озеленяване на парцела да е не по-малко от 50%, на застрояване - не по-голяма от 40%, а разгърната застроена площ на сградите да е не повече от 80% от площта на парцела, уточнават от Общината.

72 395 кв. м. обхваща вилна зона “Бодрост”, в нея са обособени 94 УПИ, 18 от които са свободни. 99 021 кв. м. е вилна зона “Септемврийче”, в нея са обособени 80 броя УПИ, от които 25 са свободните терени.

Процедурата по продажба на земята в двете курортни зони ще стартира след публикуването на решението на местния парламент в Държавен вестник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА