26 Май, 2003 00:00 430 0

Българинът продължава да залага на долара

  • долара-
  • валута
Въпреки драстичния спад на долара през последните месеци "зелената валута" си остава предпочитана от българите. Обезценката на долара не доведе до промяна нито в нагласата му за спестяване, нито за сделки.
, Влоговете в банките си остават в долари, въпреки обезценяването на американските пари. Малцина са клиентите, които се преориентират към други валути, разкриха банкери. Чейнчбюрата пък отчитат тенденция към купуване на повече долари напоследък. Това показва, че българинът още силно вярва на щатската валута, която се обезцени вече с 27%, и очаква спадът да е краткосрочен.
Търговията с имоти първа чувствително реагира на катаклизмите с долара. Повечето собственици се ориентираха към цени в евро - както за продажби, така и за наеми. Все още обаче има и много оферти в щатска валута, като цените са леко повишени. Пазарът не е свит, каза Валентин Съйков, зам.-шеф на сдружение "Недвижими имоти". Все още масово се продават жилища от средната категория на цени между 15 и 20 хил. долара. Дори обръщането на цените в евро не е толова масово, както аз прогнозирах преди месеци, каза Съйков. Според него това е заради психологическата нагласата на българина в последните 10-12 години да вярва в щатската валута.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА