Last news in Fakti

25 Септември, 2022 09:21 11 416 7

Доходността расте, което означава, че цените на имотите ще паднат

  • великобритания-
  • търговски имоти-
  • доходност

Част от имотите за продажба в Лондон са изтеглени от пазара

Доходността расте, което означава, че цените на имотите ще паднат - 1
Снимка: Shutterstock

Компанията за управление на имоти Derwent London предупреди, че доходността от търговски имоти в Лондон се покачва, което означава, че цените може да паднат. Някои сгради в британската столица, които бяха за продажба, вече са изтеглени от пазара.

Повишаващите се лихвени проценти показва, че се извършва "рекалибриране" на стойностите на търговските недвижими имоти. Следва да видим „как доста бързо ще се стабилизира пазарът", казва Марк Ридли, главен изпълнителен директор на консултантската компания Savills Plc. „Твърде рано е да се прогнозира с някаква точност потенциалното въздействие на политическата и икономическа среда върху обемите на сделките с недвижими имоти в световен мащаб. Очевидно рискът е краткосрочен спад в активността, докато пазарите се приспособяват“, допълва Ридли.

Пазарът на недвижими имоти започва да се забавя, тъй като нарастващите лихвени проценти сигнализират за края на евтините разходи за заеми, които подхранват глобалния бум на недвижимите имоти. Ситуацията в Украйна доведе до рязко увеличение на цените на енергията, докато пандемията продължава да засяга глобалните търговски пътища, подхранвайки инфлацията.

Великобритания преживява най-дългия си икономически спад след финансовия срив, като инфлацията достигна 40-годишен връх. През последните месеци се реализираха редица големи сделки с недвижими имоти, включително опит на KKR и Mirastar да продадат 16 склада за над 800 млн. паунда.

Потенциалното инвеститорско търсене на офиси в Лондон се оценява от CBRE Group Inc. на 37 млрд. паунда, което е с 3 млрд. паунда по-малко от декември.

В допълнение, някои големи технологични компании са се отказали от плановете си за разширяване. Въпреки това „остава широк набор от бизнеси с активни търсения“, казва главният изпълнителен директор на Derwent London Пол Уилямс.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    24 3 Отговор
    Абе изтращеняци, кой купува имоти сега? Само крадците и тия дето се чудят къде да си заврат парите. Нормалния човек иска да се подсигури че ще има какво да яде и с какво да си плати сметките тая зима. Да не е луд да тегли кредити за жилище, при условие че ония в ЕС казаха че ще повишават лихвите колкото е нужно за да си спасят системата. Та взимайте кредити хора, спасявайте банкерите.
  • 2 Цоко Смоко

    5 16 Отговор
    В големите градове има хора с много толями заплати,затова не бери грижа кой ще купува
  • 3 местен

    3 4 Отговор
    Като гледам с очите си как се строи в UK или са собственици или наематели или луди. Или фатки само си пишат.
  • 4 Петър

    10 2 Отговор
    До година на фронта- който оцелее ще му мисли за жилище дали да купува или продава.
  • 5 Ти ти ти

    7 2 Отговор
    Като се пренареждат картите в цял свят не трябва да ни очудва нищо
  • 6 Гост

    6 7 Отговор
    Не ревете над чужди проблеми,за всеки влак си има пътници
  • 7 123

    6 7 Отговор
    Самия факт, че доходността расте и че има “изтегляне” на имоти от пазара сочи само едно. Повишаване на цените, а нарастването на лихвите само може да понижи темпа на повишаването. По-високата доходност и по-малкото предлагане от даден продукт го прави все по търсен. Бъдете здрави.