5 Септември, 2022 13:21 1 885 3

Държава въведе регистър на чуждестранните собственици на имоти

  • великобритания-
  • чужденци-
  • имоти-
  • собственост-
  • прозрачност

Чуждестранни компании, които притежават имоти във Великобритания, са задължени да разкриват имената на истинските собственици

Държава въведе регистър на чуждестранните собственици на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Великобритания въведе регистър на чуждестранните собственици на имоти. Сега чуждестранните компании, които притежават британска собственост, са длъжни да разкрият имената на истинските собственици. Новият регистър ще попречи на икономическите престъпници да се крият зад вериги от фиктивни компании и ще подкрепи усилията на правителството да изкорени руските олигарси, използващи британска собственост, за да скрият "мръсни пари".

„За да сме сигурни, че сме свободни от корумпирани лица със съмнително богатство, трябва да знаем кой какво притежава. Ние повдигаме завесата и предприемаме мерки срещу престъпниците, които се опитват да скрият своето незаконно придобито богатство“, каза младши бизнес секретар Мартин Каланан.

Чуждестранните субекти, които вече притежават земя в Обединеното кралство, ще имат шест месеца да се съобразят с изискванията, като идентифицират своя действителен собственик в Companies House. Регистърът ще обхваща имоти, закупени от януари 1999 г. в Англия и Уелс и от декември 2014 г. в Шотландия.

Тези, които не спазват новите правила, могат да бъдат изправени пред санкции, включително глоби до 2500 паунда (3040 USD) на ден или 5 години затвор.

Регистърът беше описан като основна разпоредба в закона за икономическите престъпления, като през март говорител на Transparency International нарече този ход „сеизмична промяна“, която би принудила чуждестранна собственост да стане прозрачна. Законът беше приет през март 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро острото

    2 3 Отговор
    Мустафата нареди да изгоним рушняците и одържавяваме имотите им
  • 2 ъхуйк

    3 3 Отговор
    Честита ви масова разпродажба на имоти и срив на цените щото гарантирам, че поне 85% от тези "чуждестранни" компании са собственост на ингилизи дето имат някакви си там причини да не се афишират като собственици... И повече причини са в диапазон "от 5 до 10г. затвор"...
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    ппрзмвлчб