Last news in Fakti

12 Октомври, 2022 11:21 2 246 2

Стачка в АГКК

  • агкк-
  • служители-
  • заплати

Служителите искат 20% увеличение на заплатите

Стачка в АГКК - 1
Снимка: БГНЕС

От 10 до 11 часа едночасова предупредителна стачка проведоха работещите от Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

Исканията им са за 20% увеличение на заплатите от 1 октомври, казаха протестиращи, цитирани от БНР:

- Ще отстояваме исканията си докрай и се надяваме да бъдем чути.

- В най-тежките моменти на пандемията ние бяхме на първа линия, не сме спирали дори за секунда да работим, а допълнителни възнаграждения не сме получавали. А сега ни достигна инфлация, която всеки усеща по джоба си, в хранителния магазин или на бензиноколонката.

По данни на Синдиката на административните служители "Подкрепа" в протестната акция участват 90 процента от всички 400 работещи в Агенцията в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко

    2 1 Отговор
    Сещам се за една особа която гледаше през един окуляр и света му беше все крив. От гледане в окуляра явно никога не се гледал в огледалото щото щеше да му се проясни,че самия той е олицетворение на кривотията а пък все другите му виновни. Забравих му името иначе поименно щях да го поздравя.
  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Еми нали искахте промяна,сега няма да ривети.А зимата много хора ще усетят промяната