Last news in Fakti

6 Август, 2013 09:37 1 447 0

Все повече собственици искат саниране

  • саниране-
  • оперативна програма-
  • мрр

Парите безспорно е основният проблем, който спира собствениците на жилища в една етажна собственост да санират сградата. Дори един или двама собственика да са финансово затруднени модернизация на постройката не може да се направи.

След като стана ясно, че одобрените по Оперативна програма „Енергийно обновяване на българските домове” ще платят само 25% от ремонта, а останалите 75% ще се изплащат по оперативната програма, кандидатстващите значително се увеличиха. В началото на май техният брой беше 197, а към началото на август те са вече 302. Не всички обаче ще бъдат одобрени. Причината е, че по програмата са отделени 50 млн. лв., които са достатъчни за санирането на 180-200 блока. Въпреки това от Министерство на регионалното развитие заявиха пред „Труд”, че ще продължат да приемат заявления. Част от кандидатурите биват отхвърлени още в начален етап, тъй като не отговарят на формалните критерии, а други – на по-късен етап, тъй като не успяват да съберат по 500 лв. капаро от всеки собственик.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА