20 Август, 2013 14:31 7 712 0

Нова услуга за България от Google

  • google map maker-
  • услуга-
  • достъпност

От днес българските потребители могат да се възползват от услугата Google Map Maker. Това ще спомогне за по-детайлното картографиране на страната и ще спомогне и за създаването на по-точна и обогатена карта на цяла Европа.

Всеки може да сподели забележителностите на българското Черноморие, като например добави чрез Маp Maker всички свои любими ресторанти, хотели, заведения в курорта „Златни пясъци”. Може да се помогнете на туристите и чрез добавяне на допълнителна информация като упътванията за шофиране към живописните дефилета на България, както и такава за  градините, лозята и селата по трасето.

Потребителите могат да добавят и маршрутите на най-добрите туристически пътеки в Родопите или Стара Планина или велоалеи в София и Пловдив. След като бъде одобрено предложението на потребителя, неговото допълнение ще отразява по-точно реалната картографската информация за дадения град, квартал, или любима местност в Google Maps.

Целта на Google Map Maker е да се подобри качеството и точността на информацията, налична в Google Maps. „С тази нова услуга за България предоставяме възможност на потребителите директно и непосредствено да обогатят картата на страната. Точната, подробна информация за кварталите, градовете и света около нас е важна за нашите потребители, а и никой не познава тези места по-добре от хората, които живеят там.”, обяснява Бранимир Йосифов, маркетинг мениджър на Google в България.

Този онлайн инструмент вече позволява на потребителите да добавят и редактират картографските данни за повече от 200 страни и региони по света. Днес всеки, който се интересува от България, може да локализира, рисува, класифицира и представя допълнителна информация за картите на определени райони.

Не съществуват граници при редактирането или модерирането. Всеки потребител може да прави промени, да преглежда промените на другите потребители и да поправя неточните или остарели данни - и всеки има нещо, което да сподели, за да направи по-добра картата на света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА