Last news in Fakti

23 Януари, 2023 11:51 4 440 10

Денонощни опашки за кандидатстване за саниране

  • саниране-
  • сливен-
  • опашка

Не е ясно дали парите ще стигнат за всички

Денонощни опашки за кандидатстване за саниране - 1
Снимка: М. Богданова ©

Пред общината в Сливен от вчера се извиха дълги опашки за получаването на общински средства за енергийно обследване. Представителите на етажната собственост на отделните блокове чакат реда си по списък. Поради засиления интерес се е стигнало до 24-часовия маратон на чакане, без да е ясно дали парите ще стигнат за всички, уточнява БНР.

Предвидената помощ за сдруженията е 300 000 лева, или 50 на сто от необходимата за обследването на сградите сума. По първоначални разчети на общината тази сума ще покрие нуждите на 10-15 блока, а на опашката са хора от повече от 60 блока.

Чакащите на опашката споделят надеждата си общинският съвет да отпусне още средства, каквато е била заявката на кмета. Не е ясно обаче с колко би се увеличила сумата.

Кметът Стефан Радев е посочил, че предложената сума ще бъде поне три пъти повече от сегашната. По-късно днес общинското ръководство ще даде пояснения.

Общината ще приема документите на сдруженията до петък, 27-и януари.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българска мъка

    35 5 Отговор
    Народът ще се избие за евтина дограма и некачествено измазване на панелките - мъка, мъка...

    Коментиран от #3, #10

  • 2 Знайко

    22 8 Отговор
    България не трябва да навира в Южна България, а трябва да санира в Северна България. Защото в Южна България температурите, дори зимата са високи, над нулата са и заради това ефекта от санирането/топлоизочацията/ е слаб. В Северна България ефекта от санирането/топлоизолацията/ е много по-голям, защото там е по студено зимата.

    Голяма глупост беше санирането в Бургас, там дори и преди санирането сметките на апартамент за парно в най-студените месеци са били около 35 лева месечно. Докато през същия месец в София сметката за подобен апартамент е била близо 200 лева.

    Да се санират жилища в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Брагоевград, Сливен е прахосничество. Трябваше да се санира в Северна България, Видин, Плевен, Велико Търново, София, Сливница, Драгоман ... там където земите са люти.

    Коментиран от #5

  • 3 Разбирач

    10 6 Отговор

    До коментар #1 от "българска мъка":

    те щото ей такива бяха като теб супер българи 80% чакаха да видят кво е това саниране за това сега ще се трепят за ред.Не било качествено това е само в твоята глава.Гледах целият процес на един 16ет. блок каменна вата 10см.ремонт покрив, тераси който бяха пред падане и др. направиха го конец познавам някой от хората в блока някой от тях не пускат изобщо печка или климатик зима а лятото било супер хладно + че не се чувало почти нищо вече от вън.🫵 И това не е мнение от един човек!
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Глупоста е Безкрайна величина–Айнщайн!
  • 5 Разбирач

    9 11 Отговор

    До коментар #2 от "Знайко":

    Целта на изолацията е:
    1.Зимата да се използва по-малко енергия за отопление!
    2.Лятото по-малко енергия за охлаждане.
    3.Повишаване живота на сградата с поне 100г.
    4. Да е красиво.
    Дали си в Сибир или Сахара все тази и все кяр от изолация.
    Кое тежи повече един кг. памук или един кг. желязо?
    Ти си не знайко.😁😁😁😁
  • 6 Феодална България

    14 1 Отговор
    Отначало бяха кебапчетата и скарите, дървата.И стигнахме до санирането и оценките за енергийна ефективност.Една шайка мутри чиновници, представители на местния диктатор, дето се отчита на национално ниво на другия диктатор-мутра, постигнаха съвършенство в рекета и изнудването по РУСКИЯ модел на управление, за да правят хората зависими на избори.Отват е да гледаш унижението на което се подлагат хора, които нямат избор поради БЕДНОСТ и зависамост.Демократичен диктаторски режим.Прибират данъците, европейските средства и ги дават на онези, които най ниско се кланят.
  • 7 Ставри

    7 2 Отговор
    Нали санирането беше кофти нещо и се крадеше,а сега ше се избиете
  • 8 НмечУ

    3 1 Отговор
    ниакуй искъ ли да гу саниръм утсатъ
  • 9 Един от югоизтока

    4 3 Отговор
    Най разумно ще е да се насочат средства за саниране в Северна и северозападна България , където температурите са по сурови. Аз зимата я карам по къси гащи в дома си без отопление , само бурето да е пълно.
  • 10 ГУЛАГ

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "българска мъка":

    на всичкото отгоре и не съвсем безплатно ;)