Last news in Fakti

27 Август, 2013 10:26 3 586 0

Време е да инвестираме в нещо различно

  • имоти-
  • инвестиция-
  • курорти-
  • албена

Класическият начин за печелене от недвижим имот – покупката и отдаването му под наем, от дълго време не е работещ. Кризата промени така пазара, че днес инвеститорите в сектора търсят нови начини за печелене от него. Доказателство за това е и мащабния проект, който започва да се реализира още от септември месец – аквапарк в курортен комплекс „Албена”. Инвестицията е на стойност 10 млн. лв. „Първото, което започваме още през септември, е строителството на аквапарк, който ще е разположен на площ от около 30 дка. Смея да твърдя, че ще предложим на гостите си „мерцедеса“ в аквапарковете – внасяме съоръженията от Канада за разлика от всички други, които са турски. Инвестицията е в размер на 10 млн. лв., като това е само първият етап”, каза пред в-к „Монитор” Красимир Станев, изпълнителен директор на комплекса.

Един от големите минуси на курортните комплекси, които се изградиха по време на строителния бум, беше липсата на атракциони. Когато става дума за свободно време не е достатъчно да предложиш един пакет “All inclusive”, басейн и шезлонг с чадър, коментират специалисти. Погледнато от инвестиционна гледна точка ваканционният комплекс се изгражда, продават се в него апартаментите и се отдават под анем. Вложението се възвръща бързо и печалбата идва по-скоро. Не е така обаче при друговите видове имоти, включително и атракционите, където вложението е по-риското. Там също се изискват значителни инвестиции, но ако не са изградени на правилното място и не предлагат висок клас услуги, възвръщаемостта на направената инвестиция ще отнеме повече време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА