Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Февруари, 2023 22:37 5 951 4

Украинците промениха тенденциите на пазара на жилища

  • естония-
  • жилища-
  • наем-
  • украинци-
  • тенденции

Все повече апартаменти се отдават под наем в Естония

Украинците промениха тенденциите на пазара на жилища - 1
Снимка: Shutterstock

площите под наем в достъпните имоти расте. Въз основа на ситуацията, когато площта под наем беше 5%, днес сме достигнали 20-30%“, казва Ингмар Саксинг, член на борда на недвижимите имоти на LMV Kinnisvara.

По думите му рекордният дял на площите под наем е 50%. „Ето накъде се насочваме“, отбеляза експертът.

Още новини от Украйна

Украинските бежанци и чуждестранните студенти са основният фактор, влияещ върху пазара на наеми. По официални данни броят на украинците, пристигнали в Естония от началото на спецоперацията, е 115 000, от които 62 656 са останали в Естония.

„Наемането на апартамент е чудесна алтернатива на закупуването на собствен дом. Особено в ситуация, в която на пазара има много т.нар. професионални наемодатели, които гледат на наемателите като на клиенти, а себе си като на доставчици на услуги и дават приоритет на дългосрочните отношения под наем“, казва Саксинг.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бл.134 в Zап. парк

    4 5 Отговор
    Писна ми ! Марш в Украйна , да мрете за БайДрън
  • 2 Гост

    6 0 Отговор
    Те не бяха ли крайно нуждаещи се, на които изплащахте помощи? Сега как станаха върли наематели, които се надпреварват да наддават наеми и ви всигали пазара?
  • 3 Цитат

    11 3 Отговор
    Защо не се каже веднъж в очите на БЪЛГАРИТЕ, че от САЩ не сме получили нищо , ама абсолютно НИЩО ! Завзеха военните ни бази БЕЗПЛАТНО ! Взеха на безкрайна концесия ТЕЦ Марица изток 1 и 3 , златодобива и какво ли още не ! Какво са ни дали - НИЩО !!! Престанете да насаждате в главите на младите омраза към РУСИЯ . Тя само ни е давала а нищо не ни е взела . Изкупиваше всичката ни селскостопанска продукция без оглед на качество . Консервните ни комбинати пръщяха от работа . На нашия пазар нямаше ПЛАСТМАСОВИ домати и ПРАВИ краставици . Имаше истински КОЛБАСИ от месо а не СУРОГАТИ като сега . Какво като сега има портокали и банани нон стоп ? Някой да се е нахранил с тях ? Лъскавите ИГРАЧКИ НЕ ХРАНЯТ !!!

    Коментиран от #4

  • 4 Русенец

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Цитат":

    Таке е, но тогава работехте и имахте, а сега евро-атлантиците правят луди пари само от далаверене, докато работещите блъскат за сметки. Много ясно, че ще искат ФАЩ, а не Русия.