10 Септември, 2003 00:00 1 951 0

Дом за стари хора ще бъде открит в община Твърдица

  • община-
  • златоград-
  • собственост-
  • имотът-
  • твърдица-
  • държавна-
  • община златоград-
  • държавна собственост-
  • частна държавна собственост
Дом за стари хора ще бъде открит в община Твърдица. Това ще стане след като общината получи безвъзмездно имот, който Министерският съвет ще отнеме от Министерството на образованието и науката и ще прехвърли за нуждите на общината.

Имотът се намира в с. Червенаково, община Твърдица, област Сливен и е терен с площ 6045 кв. м. с построена в него едноетажна масивна сграда с площ 940 кв. м. Имотът ще бъде обявен за частна държавна собственост.

Имотът е подходящ за създаване на дом за стари хора, от какъвто населеното място има доказана нужда. За реконструкция на сградата има предвидени средства в общинския бюджет на Твърдица. В сградата се е помещавал дом за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа. Със заповед № РД-14-106 от 21. 06. 2002 г. на министъра на образованието и науката домът за деца е закрит.


Право върху държавен имот с обща площ 16 703 кв. м., частна държавна собственост, ще получи община Златоград.

Имотът се намира в централната градска част на Златоград. Теренът е с площ 15 604 кв. м., с прилежащи 4 масивни едноетажни сгради с обща площ 1199 кв. м. Областният управител на Смолян ще сключи договора за безвъзмездното прехвърляне на правото на собственост на имота с кмета на община Златоград и ще го отпише от актовите книги за държавна собственост.

С предоставянето на имота ще се открият възможности за инвестиционни инициативи в сферата на услугите и административното обслужване на населението, което ще бъде в помощ на община Златоград при мерките срещу безработицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА