19 Септември, 2003 00:00 962 0

Два обекта в Пазарджик ще бъдат дадени на концесия

  • банята-
  • места-
  • хиляди-
  • концесията-
  • гайдаров-
  • конкурса-
  • пазарджик-
  • езерото-
  • комисията-
  • екохидро-
  • хиляди лева
Дружеството "Екохидро" спечели 25-годишна концесия за минералната баня в Пазарджик, а пазарджишката компания "Златна ябълка" стана концесионер на езерото и бившия ресторант "Казино", разположени върху остров в река Марица. Това става ясно от решението а комисията, която оценяваше предложенията на двата конкурса. Председателят на комисията и заместник-кмет на Пазарджик Георги Гайдаров съобщи, че двете компании не са имали конкуренция и всяка от тях е била единствен участник в един от двата конкурса. Офертите, подадени от тях, обаче отговарят на всички изисквания, поставени от общината към бъдещия концесионер, и за това комисията е взела решение да ги обяви за победители в конкурса. Гайдаров каза също, че концесионните договори ще бъдат подписани до дни.

Управителят на "Екохидро" Георги Делчев обясни, че ще подпише договор, предвиждащ годишна концесионна такса от 25 хил. лева и инвестиции в размер от над 1.7 млн. лева.

Инвестициите ще бъдат вложени, за да се извършат строително-ремонтни дейности по обекта и да се обособят нови центрове за фитнес и козметични услуги на територията на банята. "Екохидро" ще поеме ангажимент и да запази дейността на банята за срока на концесията. Компанията ще разкрие 39 работни места при изискван от общината минимум от 30 места, каза още Гайдаров.

Дружеството "Златна ябълка" ще вложи 909 хиляди лева, за да изгради нови атракциони в езерото и да пусне ресторанта в действие. Концесионната такса, която ще бъде записана в договора, е определена на 151 хиляди лева, срокът на концесията е 25 години. Пазарджишката компания ще разкрие 39 работни места.

Минералната баня в Пазарджик е двуетажна масивна сграда, разположена на обща площ от 2590 кв.м. Предмет на концесията, свързана с нея, е и парковата част, с т. нар. голям фонтан, разположени пред банята.

Сега банята реализира от дейността си 18 хиляди лева месечно. За разлика от банята вторият, отдаден на концесия, обект не е действащ. Той се състои от търговска зала от 728 кв. м, 1885 кв. м. ресторантска част и езеро, което не е пълнено с вода повече от 10 години. Ресторантът на брега на езерото е разчетен за 200 места, като има възможност за разрастването му на открито. Към ресторанта ще бъде изграден воден бар, открита тераса и детски кът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА