30 Септември, 2003 00:00 693 0

През ноември ще бъде обявен търг за реконструкцията на част от жп линията Пловдив-Свиленград

  • проекта-
  • свиленград-
  • изпълнител-
  • млн eur-
  • линията пловдив свиленград
От 20 ноември 2003 г. ще бъде обявен международен търг за изпълнител на първия етап от проекта за реконструкция и електрификация на жп линията Пловдив - Свиленград, съобщи началникът на отдел Управление на проекти в НК Железопътна инфраструктура Нисим Примо. Това е отсечката Крумово - Първомай. Очаква се договорът с бъдещия изпълнител да се сключи през юни 2004 г. Земите, които ще бъдат отчуждени за изграждането на отсечката, са около 870 000 дка. Срокът за приключване на първата част, вкл. едногодишните изпитания на участъка, е 36 месеца, тоест до лятото на 2007 г.

За втората фаза на проекта Първомай - Свиленград тръжните документи се подготвят в момента. След цялостната рехабилитация на линията Пловдив - Свиленград трасето ще позволява скорост от 160 км/ч. Общата стойност на проекта е 340 млн. EUR, от които 153 млн. EUR са по програма ИСПА. 150 млн. EUR са заем от ПИБ и третата част от финансирането - 37 млн. EUR, e от държавния бюджет. Срокът за реализация на проекта е 55 месеца от подписването на първия договор с изпълнител.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА