Last news in Fakti

20 Септември, 2013 14:30 3 424 5

По-високите цени не плашат купувачите

  • виена-
  • жилища-
  • цени

Близо половината от предлаганите към момента жилища във Виена се продават на цена над 300 000 EUR, а на хората със средни доходи ще са им нужни 30 години, за да имат възможност да ги купят.

„Поскъпването на апартаментите в австрийската столица е обусловено най-вече от реновирането на луксозни имоти. Наблюдава се силно търсене от страна на богаташи, които са готови да платят за даден обект значителна сума. Това доведе до появата на много имоти на високи цени”, казва Александър Етлер, управител на специализирания сайт Immobilien.net.

За първото полугодие на 2013 г. 45.5% от предлаганите имоти в сегмента във Виена са на стойност над 300 000 EUR. 23.3% от тях са с цена надвишаваща 500 000 EUR. „По данни на Националния статистически институт на Австрия средният годишен доход е 30 000 EUR. Така на средностатистически австриец ще са му необходими 30 години, за да може да си купи жилище в австрийската столица”, изчислява Етлер. Единият от вариантите да има по-достъпни апартаменти и цените на имотите да не продължат да се повишават е строителството на нови жилища. Неотдавна Виена зае едно от челните места в класация Deloitte на най-скъпите европейски столици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 трезво мислещ

    3 0 Отговор
    И кои се трепят да купуват тези имоти Пешо,Мишо и Гинчо ли? Мен най ми се струва,че искат да ги купят Джон,Алън и Елрой които са изчукали дюшемето на предходните чрез некви борсови машинации и грам пот не са излели за тез пари.Защо никой не светва бунашкото простолюдие как се правят борсовите спекулации по световните фондови борси и да разберат хора като Пешо,Мишо и Гинчо и т.н. как биват разграбвани.Всички обикновенни хора по света страдат от едни и същи мошенници които търгуват на фондовите борси с фючърси на петрол,ценни метали и пари в количества които не съществуват, но спечеленият дивидент се начислява на базата на нереалния паричен обем.Нека всеки си направи справка какво е хедж,хедж фондове,маржин търговия,ливъридж,фючърси.А какво да кажем за схемата : пари налети от държавата в банките, които пък в последствие кредитират държавата чрез изкупуване на държавен дълг но при по висока лихва или иначе казано вие давате кредит на някого ,а като закъсатае той идва и ви дава кредит на вас, но на по висока лихва със същите пари, които сте му заели преди това.Е как като съществуват такива схеми Джон,Алан и Елрой няма да си купуват такива скъпи жилища.Ще изтикат простолюдието по селата навсякъде по света и хоп всичко се решава без бой

    Коментиран от #2

  • 2 Kuku Kukov

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "трезво мислещ":

    Теория за световната конспирация в събран вид? Всъщност съм абсолютно сигурен, че Джон,Алън и Елрой са виновни за глобалното затопляне,измирането на пчелите,бурята Клаудиа и закъснението на електричката София- Перник! Трезво мързелуващият, имотите ги купуват хора с образование и добри професии съответно Ти,Пешо,Мишо и Гинчо ви липсва този показател и ви остава да си работите нормалните за вас професии от, които да се храните, да плащате квартира, да си плащате и интернета, че да пускате в пространството гневни коментари срещу "паразитите". Иначе по темата няма какво да се коментира? Във Виена винаги е било скъпо и дори по- скъпо ще става?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 трезво мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kuku Kukov":

    Щях да ти пусна един по дълъг и обстоен пост,но дай да сме по кратки.Ти явно си по висш разум от трети вид и първи разряд,но нека ти поясня,че такива имоти само с добри професии не се купуват,нито пък със спестени от банички пари.Второ,половината,че и повече от половината световни богаташи не са случайни хора,а са сътворени от пропуските на системата на техните държави,които са им позволили личностно облагодетелстване в доста стряскащи размери.Трето,жалко е,че намираш място за ирония на тема при която някои са на ръба на оцеляване,а други се чудят как да купят имот за 300 000 евро на цена от 500 000евро.Това само по себе си е като грозен виц за подигравка с обикновенните хора, да даваш повече пари за нещо за което се искат по малко.Между другото я ми кажи като си надарен с такъв висш интелект, каква се нарича схемата при която изискваш от пазара по висока цена от обявената,или я не си мори мозъчето,че аз да ти кажа отговорът - ПРАНЕ НА ПАРИ.Били те скъпи имотите във Виена,че тухлите да не са им от злато бе аркадаш.Доколкото световната конспирация, да приятел точно ПАРАЗИТИ и то банкови и финансови такива, ще предизвикат третата световна война и тогава нвсякъде ще ни лъха само на коснпирации.И да паразатите са виновни за описаните от теб катаклизми,заради вмешателството на човешкия вид в природата,подтикнати от стремежа на консуматорство.Между другото,да,колкото и да не ти се вярва и за електричката те са виновни,защото типове като Гад Зееви,Накшми Митал и
  • 4 трезво мислещ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kuku Kukov":

    Между другото,да,колкото и да не ти се вярва и за електричката те са виновни,защото типове като Гад Зееви,Накшми Митал и още тем подобни ,изцокаха държавата ни и сега се налага електричката София - Перник, половината път да го бие на инерция,а друга една четвърт на вятър,за да може да се избие поради малкото на брой пътници,заради емигрантската вълна сътворена от безизходицата и от паразитите. по ми е интересно ако цената на нещо надвиши кратно пазарната, с ква твоя мисловна теза ще я оправдаеш.

    Коментиран от #5

  • 5 Kuku Kukov

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "трезво мислещ":

    >Щях да ти пусна един по дълъг и обстоен пост,но? A, въобще не се съмнявам, че можеш! Дърдоренето за конспираци и самосъжалението са първи признак за някои душевни заболявания. Само че, електричката е чиста алегория в случая но ти няма как да го знаеш? Закъснява по принцип много рядко и това е от години, не е от вчера!