Last news in Fakti

11 Април, 2023 19:16 2 522 1

Над 70% ръст при издадените разрешителни за строеж

  • грузия-
  • строителство-
  • ръст-
  • разрешителни за строеж

Ударно строителство в Грузия

Над 70% ръст при издадените разрешителни за строеж - 1
Снимка: Shutterstock

Общо 10 822 разрешителни за строеж са издадени в Грузия през 2022 г. за изграждане на съоръжения с площ от 7,4 млн. кв.м, според доклада на Националната статистическа служба на Грузия. Агенцията съобщи, че броят на разрешителните се е увеличил със 72% на годишна база, докато площта на строителните работи е намаляла с 0,2%.

Актуализацията на статистиката показа още, че 77,2% от разрешителните са издадени в четири области на страната:

* Столица Тбилиси - 51,9%
* Регион Мцхета-Мтианети - 10,5%
* Регион Квемо Картли - 8,4%
* Имеретински район - 6,4%

Издадени са разрешения за строеж на многофункционални жилищни комплекси, хотели, търговски обекти, промишлени предприятия, селскостопански съоръжения и други сгради. В същото време особено голям дял в общия обем заемат многофункционалните жилищни комплекси.

Общо през отчетния период са завършени 2654 обекта (+13,1% на годишна база). От тях 36,6% се намират в Тбилиси, 11,8% в централно-източния регион Мцхета-Мтианети, 11,2% в района на Източна Кахетия и 9,1% в Западна Имерети.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В София

    3 1 Отговор
    цените падали или така поне пророците от интернет пространството пророкуват, а пък това че няма строеж който да е спрял е друга бира 😂