Last news in Fakti

1 Октомври, 2013 15:28 1 197 1

Не само София се нуждае от енергийна ефективност

  • саниране-
  • енергийна ефективност
Не само София се нуждае от енергийна ефективност - 1
Снимка: М. Богданова ©

„При индикативна стойност от 1.2 млрд. лв. 20% от тях ще бъдат отделени за ОП „Регионално развитие”, каза министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева на пресконференция по повод 100 дни управление.

Няколко пъти кметът на София Йорданка Фандъкова повдига въпроса, че практиката в много европейски големи градове е да имат собствена мярка за програмата по енергийна ефективност на домовете. Като отговор министър Терзиева каза, че „през новия програмен период това няма да стане. София не е единственият град, който се нуждае от енергийна ефективност. Тя ще е ос „градско развитие” и в тази ос 20% ще се разпредели по определения начин. Не е имало и няма такава визия. В момента ще работим по ОП „Региони в растеж””.

Водят се преговори с Европейската Комисия и в този процес активно е включено Националното сдружение на общините. Заедно с тях МРР разработва програмата, която предстои да бъде защитена през Европейската Комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 1 Отговор