Last news in Fakti

17 Май, 2023 11:11 2 002 9

Гюрджиев: Положително е, че ще влезем в един механизъм на гарантирани нива на лихви

  • imot.bg-
  • бгсклад-
  • владимир гюрджиев-
  • еврозона

Еврозоната ще направили по-лек пътя на инвеститорите в сегмента на складови площи

Гюрджиев: Положително е, че ще влезем в един механизъм на гарантирани нива на лихви - 1

„Въпросът има изключително много аспекти. По принцип смятам, че това е правилният път и влизането ни в еврозоната трябва задължително да се случи. Ние сме почти в нея, тъй като сме над 20 години във валутен борд. От гл.т. на реал естейт бизнеса и от инвестиционна гл.т. ще има няколко последствия, които могат да се приемат и „положително“ и „негативно“, коментира Владимир Гюрджиев, директор Логистични и индустриални активи, „Lion’s Head Investments“ по време на четвъртата международна конференция за индустриални имоти, организирана от БГСКЛАД, с медийното партньорство на най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg.

Положително е, че ще влезем в един механизъм на гарантирани нива на лихви и може да го използваме от достъп до капитал. От друга страна, средата ще е доста по-различна от това, в което сме в момента, защото сега сме в мини оазис.

„Когато влезем в еврозоната ще станем част от по-голямо семейство и ще имаме по-голяма стабилност и от една рискова група ще отидем в друга“, допълва Гюрджиев.

Сравнявайки България и Румъния, за инвеститорите разликата не е толкова в транспортно отношение, колкото от гл.т. набирането на кадри. „Румъния, за разлика от нас, предприема ефективни стъпки за борба със сатурацията. В Румъния като се отиде на строителна площадка, 50% от хората там не са румънци. Те са от Индия, Бангладеш и Виетнам. Румънците работят в други сфери с по-висока добавена стойност. Клиентите, с които всички работим като инвеститори и наемодатели, получават обратна връзка, че в България има магистрали, добра свързаност, валутен борд, но няма кой да работи. Това има значение за производствата, а логистиката е производна функция на производствата. Това всичко го повтаряме с години и като че ли частният сектор го е разбрал като проблематика и прави каквото зависи от него. Но без съдействието на държавата, няма как да се случат нещата“, заключава Гюрджиев.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 1 Отговор
    И кой ще гарантира нивата на лихвите❓

    "Гаранция Франция" ли ❗❗❗
  • 2 Про фан

    17 2 Отговор
    ще влезеш на прародителя си от женски пол у волвата, брадат тунеядец
  • 3 Татко Барва

    15 0 Отговор
    за някой сент и на байдан у колона ще влезе този
  • 4 Псевдоним

    12 1 Отговор
    Какъв е този евроталибанин?
  • 5 СЗО

    13 1 Отговор
    В България имало магистрали???
  • 6 Брад Бит

    16 4 Отговор
    Българите не са важни, територията е нужна за складови площи. Дами и господа, предтавям ви - Козяколандия! -...пица? - Пица!!
  • 7 квя

    15 2 Отговор
    Голям килепир, складови площи. За да има развитие държавата, трябва да има продукти с добавена стойност. А при нас май великото нещо е работа на ишлеме.
  • 8 Гост

    4 1 Отговор
    Този чува ли се? Ако еврозоната можеше да гарантира някакви нива на лихвите, нямаше да скачат лихвите в ЕС. Те, заплатата на Гюнтер не могат да гарантират.....
  • 9 Коментар

    4 1 Отговор
    Айде да приемаме еврото, че евровте ипотечни са на 6%.Ще им хареса на вси те ипитекарчета.