Last news in Fakti

4 Октомври, 2013 13:52 5 669 2

Кога да очакваме следващата имотна криза

  • криза-
  • икономика-
  • недвижими имоти

Световната криза в областта на недвижимите имоти през 2008 г. не е нито първата, нито последната. Следващата ще бъде през 2025 г., прогнозира Пол Бато, изпълнителен директор на Британската асоциация на недвижими имоти. Бато е стигнал до този извод, анализирайки предишните пикове и спадове в световен мащаб – 1973 г., 1989 г., 2008 г. При това кризите от 1973 г. и 1989 г. са били локални и са засегнали само някои държави, за разлика от кризата през 2008 г., която беше глобална.

Световният пазар на недвижими имоти към днешна дата е в подем. В подкрепа на тази тема Бато посочва следните фактори:

1. Нарастващият индекс, който показва движението на цените на имотите в САЩ – House Price Index.
2. Наемните нива на офиси в Лондонското сити за пръв път задминаха нивата от 2008 г.

3. Цените на недвижимите имоти се стабилизираха в такива държави като Латвия.

Освен, че се наблюдава възход на пазара в САЩ, има позитивни тенденции за излизане от кризата и в Русия. В отделни региони цените се стабилизират. „Цените не растат много и спадът не е драстичен. В момента руският имотен пазар е в стагнация”, коментират руски анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Следващата имотна криза можем да я очакваме в следващия си живот.Защото докато тази отмине сигурно няма да сме вече между живите.
  • 2 Сульо

    2 0 Отговор
    Сегашната имотна криза дали ще е приключила докато започне следващата? Или кризите пак ще се застъпят, както обикновено се случва в България.