Last news in Fakti

29 Май, 2023 13:21 1 942 0

Загуби от над 600 млн. EUR заради отменена програма

  • португалия-
  • златна виза-
  • инвестиции

Такава е равносметката за Португалия, която спря „Златна виза“

Загуби от над 600 млн. EUR заради отменена програма - 1
Снимка: Shutterstock

Португалската асоциация за жилищен туризъм и курорти (APR) изчислява, че прекратяването на програмата „Златна виза“ може да доведе до незабавно спиране на инвестиции на стойност над 600 млн. EUR.

APR изчислява, че отмяната на инвестиционната програма ще доведе до „незабавно спиране на инвестиции от над 600 млн. EUR и съответно загуба на повече от 1000 работни места“.

„Възможно е потенциално да нанесем непоправим удар на основните сектори на Португалия, които се нуждаят от чуждестранни частни инвестиции – между другото, туризъм, енергетика, здравеопазване, логистика – в средносрочен план“, каза асоциацията в декларация.

Педро Фонтаинхас, главен изпълнителен директор на APR, каза, че организацията не е съгласна с обявеното премахване на златните визи и помоли правителството да „обмисли“ провеждането на съответните проучвания.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА