Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Юни, 2023 18:43 1 238 9

Великобритания задели 190 млн. USD за украинските бежанци

  • великобритания-
  • помощ-
  • средства-
  • бежанци-
  • украйна

Средствата трябва да им помогнат да намерят жилище и работа

Великобритания задели 190 млн. USD за украинските бежанци - 1

Правителството на Обединеното кралство ще отпусне 190 млн. USD, за да помогне на украинските бежанци да намерят работа и сами да наемат жилище. Изявлението беше разпространено в събота от Министерството на жилищното строителство и регионалното развитие на кралството.

„За съжаление, нищо не показва, че боевете в Украйна може да приключат скоро, така че ние молим за повече хора, които да приемат бежанци и в същото време да отпуснем допълнителни средства, за да помогнем на приемните украинци да намерят дългосрочно жилище“, каза заместник-началникът на отдела Фелисити Бюкан.

Още новини от Украйна

Както се посочва в документа, средствата ще бъдат разпределени между местните власти, които ще могат да ги използват, за да помогнат на украинските семейства да намерят оферти на пазара за „частни наеми и да намерят работа“, както и да направят допълнителни плащания на спонсори, които вече приемат украинци у дома повече от година.

До момента Обединеното кралство е приело 124 000 украинци, които е трябвало да бъдат настанени безплатно от техни роднини или жители на кралството, решили да станат техни спонсори. „Британците, които са дали подслон на бежанци от Украйна, в момента получават 440 USD на месец от правителството. За тези, с които украинците живеят повече от година, тази сума ще бъде увеличена до 630 USD“, каза Бюкан.

Британските благотворителни организации и медиите отдавна обръщат внимание на факта, че бежанците от Украйна, които искат или са принудени да наемат жилище, са изправени пред множество проблеми. Дори и с източник на доходи, много малко хора са в състояние да отговорят на изискванията на наемодателите, които често изискват предварителни плащания за 6-12 месеца наем. Повишените изисквания към бежанците на пазара на имоти под наем се дължат на липсата им на кредитна история в Обединеното кралство и препоръки от предишни наемодатели.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️

    8 4 Отговор
    Скоро над цяла Европа ще засияе буквата "Z".
    👍

    Коментиран от #4

  • 2 ТаУмВзе

    10 1 Отговор
    1во Албиона е в Паундове. 2ро окраинец нема как да им Работи!
  • 3 Алекс

    5 1 Отговор
    На руски звучи Идиоты,да хрантутят дормоедов на български търтеи....
  • 4 Митрофанов

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Санкт-Петербург 🇷🇺🇷🇺🇷🇺 ⚓️":

    Ще ти засиаят бузите.
  • 5 Гориил

    3 4 Отговор
    С ужасен недостиг на образована работна сила Лондон постъпва правилно. Като хитър и предпазлив играч.
  • 6 мммм

    8 0 Отговор
    "Великобритания" е тотално проядена от еврейските бандити и нищо нормално няма да чуем от тази еврейска територия!
  • 7 Браво

    5 0 Отговор
    А сега ги дайте на някой, а той ще им търси работа.
  • 8 Хм...

    2 0 Отговор
    Че аз проблем не виждам. Украйнците получиха купища пари и оръжие. Тия дни почват контраофанзивата, до края на лятото насмитат руснаците и началото на есента всички са се прибрали в Украйна. Дойче веле, британското разузнаване и безарабския фронт го казаха още преди месеци. Нали така? Или? Да? Не?
  • 9 Сух

    2 0 Отговор
    Хахахахха много е, направо прекали.. Разказаха им играта и им хвърлиха жълти стотинки.