Last news in Fakti

11 Юни, 2023 10:15 4 026 36

Д-р Николова за болница „Лозенец”: Как съществува такъв лукс без никой да знае?

  • лозенец-
  • болника-
  • апартамент-
  • лукс

Доболничната помощ страда заради липса на финанси, а някъде съществува такъв апартамент

Доболничната помощ страда заради липса на финанси, а някъде съществува такъв лукс. Срамно е! Как никой не е знаел за този апартамент? Така общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова коментира скандала, който разтърси бившата правителствена болница „Лозенец”. Преди дни екип на NOVA ви показа ексклузивни кадри на жилище фантом, което се намира на територията на здравното заведение. То е обзаведено скъпо и до момента е било под ключ.

Тя коментира и здравните промени в проекта за национален рамков договор. Личните лекари вече няма да са задължени да обявяват мобилните си номера, а консултациите ще са само в работно време.

„Общо взето до този момент системата третира общопрактикуващите лекари като роби – работят 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Преди дни ми се случи да ми се обади пациент в 04.00 ч., за да ми каже, че мехлемът, който му е изписан, не му помага. Накрая се оказа, че е объркал номера”, каза Николова.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    48 4 Отговор
    Тази женица, която постоянно ни обясняваше колко сме прости че не искаме да се ваксинираме започва да става нещо като постоянно присъствие в този сайт.

    Коментиран от #3

  • 2 д р фройд

    39 0 Отговор
    Ха,даже и болните не знаят,че се лекуват в болница 5 звезди ол инклузив!
  • 3 Инмемориам

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бонев":

    За сметка на това, на част от тия, които не са се ваксинирали, вече не им прави впечатление какво говори лекарката.

    Коментиран от #5

  • 4 АБВ

    28 0 Отговор
    Е те така .Я не се правете че не знаете нали вие работите там не аз ай.....
  • 5 Бонев

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "Инмемориам":

    И на доста ваксинирани също.
  • 6 Лично мнение

    22 4 Отговор
    Считам, че в този мистериозен апартамент, със самостоятелен асансьор с чип и « никой» да няма клюк са се извършвали незаконните трансплантации! Записващото устройство и явно е имло камери са за контрол!
    Нали това място е било за отдих след 15 часови операции???? Общо взето толкова трае една трансплантация, но спред зависиИИИИ да няма нито едно легло??????????
    Е, как со почивали? Спали са като коне ли?
    Стаите са големи, тоест толкова, че да се вкарат две легла на двама- от единият взимат орган и присаждат да другия!
    Така мисля АЗ.

    Коментиран от #12, #34

  • 7 милата тя в кой свят живееш бре жена

    25 1 Отговор
    как може да вярва човек че никой не е знаел за апартамента ?!?!?!? незнам колко трябва да си наивен …

    Коментиран от #36

  • 8 Даниел

    28 2 Отговор
    Не е кой знае колко трудно да се разбере кой е стопанисвал и посещавал този лукс,въпроса е дали трябва да се знае!
  • 9 Простолюдие

    12 4 Отговор
    Не се занимавай с неща , които не са за тебе ! Ние знаем всичко което трябва , вие и да разберете , само ще се ядосвате , че нямате пари !
  • 10 ПСР

    33 1 Отговор
    Директорът споделил,че този неподправен лукс е ползван от него за релакс след 15 часа операции.Парите не идвали от МЗ,НЗОК или от бюджета на Болницата.От къде идвали?-имал бил документи.
    Само припомням на бившия директор,че стотици семейства търсят средства за лечение на деца от дарители.Че има Българска Коледа.Че с пари от капачки,се закупуват кувьози и детски линейки.Всичко това,не е релакс със сауна,джакузи и пр.лукс.
  • 11 Голата истина

    2 1 Отговор
    Много си е добре стаята
  • 12 Напълно

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "Лично мнение":

    Подкрепям написаното!
  • 13 Госあ

    14 1 Отговор
    😂😂😂 това вече минава секви граници 😂 и е смешно и е трагично
  • 14 Кирца

    14 4 Отговор
    Това е моята квартира там водех Ленчето преди
  • 15 Гост

    24 0 Отговор
    Нищо не е случайно, нито болницата, нито ЛУКСОЗНИЯ АПАРТАМЕНТ, нито ПОСЕЩАВАЩИТЕ болницата...!
  • 16 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    4 11 Отговор
    Добре ,че апартамента е построен през 2008 год.Иначе пак щеше да го лепнат на БОКО ,ЕДИНСТВЕНИЯТ ВИНОВЕН ПОЛИТИК ,ЗА НЕБЛАГОПОЛУЧИЯТА В НАШАТА ДЪРЖАВИЦА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ. Как не можаха да го завършат този апартамент през 2009 г.,че говедото БИВОЛ да го припише на БОКО.
  • 17 мучо

    3 2 Отговор
    чак пък лукс.....
  • 18 Георги

    4 5 Отговор
    Във апартамента ходеха Бойко и Пеевски да координират управлението на държавата и мафията.Сега какви ли не измислици ще се нароят.Олигарсите също правеха там срещите със тях.И руските им господари.Всеки тогава мислеше че отиват на лекар.Няма оправия
  • 19 Васил

    12 0 Отговор
    Я си помислете как се качват такива обемисти мебели и строителни материали къртене без да се види или чуе поредното прикриване на определени лица!

    Коментиран от #35

  • 20 Георги

    7 3 Отговор
    Първо ставаш шеф на служба за сигурност или главен секретар и след това те бутат кмет и после ти дават държава. Руснаците са го измислили.А болницата става явочна квартира за подигравка на съюзниците ни .Но никой не чу народа че мафията превземаше държавата и отвратените който не гласуват са 70% защото избора е един и същ
  • 21 гост

    5 0 Отговор
    Бялата мафия. плащаните здравни усигоровки овце
  • 22 Гост

    7 0 Отговор
    Интересно ми е аз като обикновен киртак или иначе казано гражданин който си плаща данъците и сметките съвестно колкото и мизерна да ли е заплатата ще мога ли да се лекувам във въпросната болница?
  • 23 Демократ

    9 0 Отговор
    Най-печалното в случая е,че официално считат хората за олигофрени. Точно сега всичко гадно за съдбата на България се е развихрило. Не казаха кога е открит тайнствения апартамент, след като има в мивката неизмити съдове значи скоро и бързо е трябвало да се изнесат. Каква е много странната шпионска техника? Да не забравяме,че посолството на САЩ е точно отсреща и този апартамент с техника случайно ли е там и каква е целта на странното му построяване,обзавеждане пък и стъклен покрив ? Явно нещо спешно е накарало служителите на КГБ -ДС да изчезнат и сега държавното управление се чуди, ами да питат Митрофанова.
  • 24 УДБА

    8 0 Отговор
    Истината е неприятна и няма нищо общо с т.н. проф. Л. Спасов . Няма злоупотреба ! Няма нередности или престъпления ! Публична тайна е , че болница "Лозенец" е с особен статут - правителствена болница обслужваща т.н. контигент оперативно интересни лица . Пентхаусът на проф. Спасов е явочна квартира на службите. По съвместителство е била използвана и за лични нужди на агентите на ДС под зоркият контрол на контраразузнаването на Р.България. Следователно фактът , че сега в този момент се изнася тази информация , има обяснение - кой извлича ползи ? Това са други агенти на ДС конкуренти на проф. Спасов за изборът на нов декан на мед. факултет на СУ на 23. 06 2023 г. Целта е ясна елиминиране на едно изхабено ченге и замяната му с друго с привидно добра репутация !
  • 25 Механик

    6 0 Отговор
    Няма как да не са знаели нищо, както и това да се разбере кой е правил тоя мезонет и с какви цели.
    Първо, когато едно един обект се приема от новия директор и домаки, там се проверява всичко, защото после трябва да се издава.
    Второ,при периодичните проверки на пожарната, щяха да питат за къде води тоя асансьор.
    Трето, в тия помещения има достатъчно биологичен материал за ДНК-експертиза. За пръстови отпечатъци, да не говорим.
    Трето, там е имало интернет. Тоя интеренет се е водел на някой и доставчиците могат лесно да кажат КОЙ.
    И четвърто, но не на последно място, ако тия там директори, домакини и пр. ги подкара един обичащ професията си бияч, за 15 мин ще си кажат всичко.

    Коментиран от #27

  • 26 коокок

    8 0 Отговор
    Големи превземки, големи фасони на примадони с тея мобилни номера.
    Ами служебният телефон не е личен телефон. Извън работа да си изключват служ. телефони и толкова. От 5 дена ни натрапвате това с телефоните. Сякаш в другите професии хората не звънят на шефа си или на зам. шефа си, или пък шефът не звъни на подчинените си в извънраб. време. Тия лекари ги издигнахте в култ вече. Като че ли има много полза от тях. И без това не лекуват.
  • 27 Баба Вуна

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Раздуват един балон,като си мислят,че хората са аборигени.Дошли току що от пещерата.Направо ми е жал да ги гледам и да слушам.Е бива,бива подценяване на народа,ама чак толкова вече е гавра,спрете се малко има си граница.Всичко,което изброяваш е точно така,да се вземат в ръце и да го разнищят за нула време.Не е нужно да ни отклоняват вниманието с тази сапунка.Че те чашите им от кафето още стоят в мивката срамота,хайде погрижете се ,както му е реда.Те тези обитатели, да не са се движили на въздушни възглавници,да не са били нями,че никой не ги чу и видя.Поредната пародия.
  • 28 Майк Алън Патън

    1 2 Отговор
    Все пак и Бойко трябва да се лекува на място , подобаващо на ПОЛУбожествения му статут ? Няма да лежи при простолюдието я ! Той на простолюдието го набива , при това с 200 /както сам се хвалеше / ! Ама май свърши царството му , пдхванат от Гешев и Божков !?
  • 29 Пийпинг ТОМ

    7 0 Отговор
    Пък УЖ в България нямало пари ? Няма пари за детска болница , за спешни хеликоптери , за кувьози. Ама за лукс и кеф на властимащите , пари ВИНАГИ има !
  • 30 ПЪГУОШ

    5 3 Отговор
    Докато хората събират капачки , други като Бойко Тиквата трупат кюлчета и пачки !
  • 31 хах

    2 0 Отговор
    500 кв по 2 бона средно за лукса - 1 милион откраднат. Те за 16 години ЕС липсват 50 милиарда. Демек няколко небостъргача такива може да се направят.
  • 32 Вуй

    0 0 Отговор
    Винаги за раята е било Левски Крупник, ама вие не вярвате
  • 33 д-р

    2 1 Отговор
    Сикаджииският герберак Костадинчо Ангелов знае много добре мутрака
  • 34 Хора

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лично мнение":

    Там няма ли домакин?Или се крият 500 кв.м.под шапка невидима?
  • 35 Хора

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Васил":

    Там няма ли домакин?Или се крият 500 кв.м.под шапка невидима?
  • 36 Пак ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "милата тя в кой свят живееш бре жена":

    Как бе жена?Толчава Дофторица!Вярвайте!