Last news in Fakti

22 Октомври, 2013 21:37 2 087 5

Защо луксозните имотите в Париж рязко поевтиняха

  • париж-
  • франция-
  • луксозни имоти-
  • богаташи-
  • чужденци

За първото полугодие на 2013 г. цените на луксозните имоти в Париж са спаднали с 10%. Основните купувачи са чужденци, а броят им се доближава до този от предкризисните нива. Най-активни са гражданите на Китай, Близкия Изток, САЩ и Русия. Делът на реализираните с чужди граждани сделки за първите шест месеца на тази година е 7%. За сравнение, през същия период на 2012-а делът им е бил 7.7% Рекордното ниво на този показател е 8% достигнат в периода 2003-2008 г.

Причините за спада на цените на лукс имотите е напускането на страната на много богаташи. Френските милионери се преместиха да живеят в чужбина още през 2012 г., когато новият президент социалист Франсоа Оланд повиши данъците на компаниите и на гражданите (печелещи над 1 млн. EUR на година да плащат данък в размер на 75%).

„Ние преживяхме ужасни 12 месеца (април 2012-април 2013 г.). След това пазарът се отпуши, благодарение на понижаването на цените. Чужденците започнаха да търсят имоти във Франция, тъй като разбраха, че данъчният ад не ги засяга”, казва Шарл-Мари Жотра, управител на агенция Daniel Feau, филиал на Christie’s International Real Estate.

Сред по-известните французи, които напуснаха Франция и продадоха имотите си там бяха актьорите Жерар Депардьо и Моника Белучи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор
    Франсоа Оланд обеща, че ще свали цените на имоти.
    Милиони французи гласуваха за него с надеждата да паднат цените и да могат да си купят жилище .
    Въпросът е, че напускането на родината от богатите французи ще продължи и тогава Народа ще се удари в стената на бедността ...
    Социализмът е отречен модел също като Капитализма.
    Франция направи ужасна грешка с лявата си политика ...
    Догодина ще се види колко е отлива на туристи .
    Предполагам, че Политическата нестабилност в Северна Африка и Близкия Изток ще привлече купувачи на имоти и ще задържи падането на цените .



  • 2 Kuku Kukov

    0 0 Отговор
    "Експерта" по- Франция, отново с "професионално" мнение Кога си купи нещо като имот във Франция бре Владко..от Пнчарево Сега да не кажеш, че имаш иновативна къща в Берси, че ще умра от смях?

    Коментиран от #3

  • 3 Vladimir Pavlov

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kuku Kukov":

    Бъркаш Владимировците.
  • 4 Kuku Kukov

    0 0 Отговор
    Вярно!!! Е, нали не съм те объркал с Ленин...
  • 5 Vladimir Yosifov

    0 0 Отговор
    До 2020 Франция предвижда да инвестира още 150 000 000 000 евро за развитие на високоскоростните влакове, включително и за сигурността им .
    Целта е Grand Paris да стане център на Западна Европа, както Ню Йорк е в САЩ .
    Тогава защо ще падат цените на добри имоти в Париж ???
    Кои гласуваха за Оранд и падането на цените ? Коментирането на пазар имоти е просто, но не е за прости хора...