Last news in Fakti

17 Юли, 2023 13:21 1 288 0

Създават план за намаляване на риска от бъдещи стихийни бедствия

  • турция-
  • земетресение-
  • бедствия-
  • план

В разработването му са участвали турски учени и граждани

Създават план за намаляване на риска от бъдещи стихийни бедствия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Под егидата на министерството на околната среда, урбанизацията и изменението на климата на Турция е разработен модел за защита от риск от бедствия. Той е изграден върху иновативна основа, която отдава голяма стойност на идеите на учени, граждани и съответните сектори.

Планът беше представен на „Национален симпозиум за модел за защита от риск за устойчива на бедствия Турция“, организиран от Фондацията за политически, икономически и социални изследвания (SETA) в Истанбул.

Министърът на околната среда Мурат Курум припомни, че през последните 21 години, под ръководството на президента Реджеп Тайип Ердоган, са предприети важни законови мерки за осигуряване на готовност за земетресения. По-конкретно около 3,3 милиона жилищни сгради в цялата страна са ремонтирани.

„Въпреки това никога не сме казвали, че е достатъчно, не можем и да кажем това. Нашите усилия, които продължават вече 21 години, не променят факта, че природните бедствия са в челните редици на приоритетните проблеми на Турция“, каза той.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА