Last news in Fakti

15 Август, 2023 13:21 3 051 5

Ердоган: Няма да позволим алчността на няколко души да застраши благосъстоянието на 85 милиона души

  • турция-
  • наеми-
  • промяна-
  • политика-
  • мерки-
  • реджеп ердоган

След изборите в Турция фокусът е върху наемите

Ердоган: Няма да позволим алчността на няколко души да застраши благосъстоянието на 85 милиона души - 1
Снимка: М. Богданова ©

Наемите в Турция, които първоначално бяха засегнати от колебанията на обменния курс през 2018 г., се повишиха още повече от началото на пандемията през 2020 г. След изборите в южната ни съседка фокусът е насочен към възможните правила за регулирането му.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган по-рано коментира това увеличение на стойността на имотите и наемите, като каза: „Трябва да предприемем необходимите действия по отношение на наемите. Няма да позволим алчността на няколко души да застраши благосъстоянието на 85 милиона души. Отказваме да ги подложим на непосилни цени“, каза още той.

Мустафа Кочак, строителен инженер и експерт по недвижими имоти, сподели мнението си за основните причини и възможните решения на проблема с наемите: „За да се реши проблемът с наемите, първият приоритет е да се ограничи инфлацията“.

Въпреки че е постигнат известен напредък в обявените проекти и инициативи, все още са необходими по-всеобхватни действия. Въпреки че поддържането на тавана от 25% за увеличенията на наемите е от решаващо значение за предотвратяване на по-нататъшно отрицателно въздействие върху пазара, Кочак заяви, че прилагането на тавана в момента не е широко разпространено, което води до конфликти между наемодатели и наематели.

В резултат на това наемодателите, които не могат да изгонят наематели, често прибягват до продажба на имотите си, като първите стават жертва в резултат на промяната.

Кочак отбеляза, че продажбата на жилища на чужденци също влияе върху увеличението на наема по няколко причини. „Пазарът все още е доминиран от схващането, че чужденците плащат по-високи наеми“, посочи той като една от причините.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    4 1 Отговор
    А от дойчланд тип о зарди тази причина някои почнаха да се връщат,1/3 от заплатата отива за наем а сега скожете и инфлацията която крият и ко остана танту за кукуригу
  • 2 12...34

    4 1 Отговор
    Че то и тук е така.Те имат по няколко отверстия.
  • 3 На Турчина "достлука"

    3 1 Отговор
    е до коляното.Ганьо бе,още колко пет века ти трябват да го проумееш?
  • 4 Браво

    9 2 Отговор
    Човека мисли за народа, нашите слуги на посолството, само с Украйна се занимават.

    Коментиран от #5

  • 5 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Браво":

    Как бе, мислят за народа какво да му вземат та да дадът на укрите да иамт за море