Last news in Fakti

28 Юли, 2023 12:43 3 472 6

Най-голямата китайска инвестиция в бивша съветска република

  • киргистан-
  • китай-
  • вец-
  • инвестиция

Вложението във ВЕЦ на река Нарин е на стойност 2 млрд. USD

Най-голямата китайска инвестиция в бивша съветска република - 1
Снимка: Shutterstock

Участниците в бизнес форума, проведен в Киргизстан, подписаха договори за над 2 млрд. USD, съобщи Киргизката национална агенция за инвестиции към президента на републиката.

Едно от най-големите инвестиционни споразумения в историята на Киргизката република за изграждането на каскадата на Казарманската ВЕЦ беше подписано на седмия международен икономически форум Исик-Кул 2023.

Uонсорциум от китайски компании ще реализира проект на стойност над 2 млрд. USD в Киргизстан на река Нарин, който включва изграждането на четири водноелектрически централи с обща мощност 1160 MW. По план те ще бъдат пуснати в експлоатация преди 2030 г.

Форумът се превърна в платформа за 400 предприемачи за установяване на устойчиви контакти и стартиране на инвестиционни транзакции. Успехът на инвестиционните проекти зависи изцяло от усилията и усилията на предприемача, който продължава да води диалог за инвестиционни цели зад всяка сделка.

По време на форума, проведен на 27 юли, участниците са подписали 11 документа, включително споразумения „за инвестиционни сделки в селскостопанския сектор, енергетиката, туризма“ и изграждането на технопаркове в републиката.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КИТАЙ

    6 7 Отговор
    Изкупува Русията......
  • 2 Татко Барва

    8 4 Отговор
    как ще ги стигнем киргизстанците...
  • 3 Ре-Тард

    8 6 Отговор
    едни се развиват, а бае ганео лапа атлантишки и се чуди кога му е празникът...
  • 4 Хехе

    6 3 Отговор
    А защо няма такава инвестиция в Русия е Въпроса? Щом и на руснаците не им идва на ум, няма кой друг да им подскаже! Докато не го закъса най-много от целия бивш СССР, Русия чак тогава ще разбере ЗАЩО Китай инвестира ОКОЛО нея,докато я загради!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бай Гъдю

    1 0 Отговор
    Познай с тези долари колко коли и вили ще се закупят!?